avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare act vanzare cumparare

o ruda a mea a facut un act de vanzare cumparare cu un nepot prin anul 2003 cu clauza de a intra in deplina posesie a bunului (casa si teren) dupa decesul vanzotorului.Se poate contesta / anula acel act de vanzare cumparare de catre vanzator ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:09, 16 Septembrie 2020
Adica a facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. La decesul uzufructuarului, nudul proprietar va intra si in posesia si folosinta imobilului. In principiu nu se poate ataca vanzatorul dispune de bunul lui cum doreste.
De ce se doreste anularea actului si de catre cine?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
vanzatorul doreste anularea contractului din motive personale
Nimeni nu poate ”strica” un contract la incheierea caruia a consimtit, doar pentru ca asa doreste sau ”din motive personale”.
Un contract poate fi desfiintat doar daca exista o cauza de nulitate sau daca cealalta parte contractanta nu-si indeplineste obligatiile asumate prin contract.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere Razvan_30 Razvan_30 Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema:Bunicul meu a avut 2 fii,unul a murit-respectiv tatal meu si celalalt este in viata.Bunica este moarta.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare uzufruct lincu lincu buna, am si eu o intrebare. bunica mea este proprietara unui apartament, parintii mei nu locuiesc cu ea dar au buletin pe aceeasi adresa. bunica vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)