avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare marfuri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare marfuri

Am o SC care desfasoara activitatea de comert cu amanuntul, iar in acelasi timp organizeaza evenimente, in spatiul de comercializare. Marfurile vandute reprezinta jocuri pentru copii (confectionate din carton, lemn, plastic etc).
Inrebarea este: cum pot sa scot din gestiune jocurile pe care le deschid si le pun la dispozitia copiilor (in mod gratuit) si care s-au deteriorat datorita uzurii? Ce inregistrari contabile trebuie sa urmez si ce pv, declaratii trebuie sa justifice aceste pierderi. Se aplica HG 831/2004?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 12:49, 15 Aprilie 2013
Jocurile pe care le utilizati in cadrul desfasurarii evenimentelor vor fi evidentiate ca obiecte de inventar.
Daca ele au fost inregistrate pe marfa initial, vor fi reincadrate ca obiecte de inventar: 371=401 cu minus, 303=401 cu plus.
Utilizarea propriu-zisa se evidentiaza prin inregistrarea pe cheltuiala 603=303, in paralel cu o evidenta cantitativ-valorica extrabilantier, in clasa 8 (parca 8036, daca nu ma insel).
La momentul in care considerati ca sunt atat de uzate incat nu mai pot fi folosite, printr-un proces verbal intocmit de catre o comisie care constata degradarea (uzura totala), aceste obiecte de inventar se caseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obiecte de inventar vioviod vioviod La fiecare factura de achizitie obiecte de inventar, le-am dat in folosinta 603=303 ( valoarea obiectului fara tva). Asta este tot ce am facut eu la ... (vezi toată discuția)