avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titlu proprietate

Care sunt modalitatile de rectificare ale unui titlu de proprietate, emis pe L.18, in conditia in care se dispune rectificarea acelui titlu privind partea autorilor lui, mostenitori, printr-o Decizie a trbunalului, ramasa definitiva si irevocabila.
Daca inainte de a se emite decizia, din acel titlu s-a vandut o parcela, se mai poate face rectificarea ?
Cei de la primaria respectiva, unde s-a depus Decizia tribunalului si titlu in original, spun ca nu, fara sa motiveze.
Care este temeiul de drept in baza caruia nu se poate sau daca exista un ordin sau hotarare care sa impiedice acest lucru. Exista un ordin al prefecturii care sa interzica rectificarea titlurilor pe motiv ca s-a vandut un lot ?

Multumesc.
Astept opinii
Cel mai recent răspuns: Decalex.ro , Avocat 11:30, 15 Aprilie 2013
Da se poate face chiar daca s-a vandut o parcela. Rectificarea se face pentru restul care a ramas in proprietate.
Atata timp cat hotararea e definitiva si irevocabila nu au de ce sa va respinga actele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate/punere in posesie banumihaela banumihaela Ziua buna, in urma unei hotarari judecatoresti ramase definitive prefectura x a fost obligata la eliberarea titlului de proprietate pe vechiul amplasament ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate doctoru1980 doctoru1980 Salutare tuturor, Am urmatoarea speta: anul trecut fratele bunicului meu pe care il mostenesc ne-a dat in judecata cerand rectificarea unui titlu de ... (vezi toată discuția)