Ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a schimba destinatia cladirii , si ce amenda pot lua pentru nerespectarea DT,ce a fost intocmita pt anexa garaj insa cladirea e folosita pt spatiu comericial in baza unui contract de comodat , mentionez ca locatia este in spatiul rural ,multumesc anticipat pt raspuns :sorry:
Schimbarea de destinatie a unei cladiri se face prin emiterea unei autorizatii de catre primarie.
Depuneti cerere la primarie pentru schimbare de destinatie si nu asteptati sa va amendeze cineva inainte . Amenzile sunt foarte mari.
Plus ca aveti nevoie de autorizatie de functionare pe care primaria nu o da, daca nu aveti un spatiu comercial. Functionarea fara autorizatie de functionare implica alte amenzi ( de la 1000 la 10.000 ron) plus interzicerea functionarii.
uitati aici documentele necesare obtinerii autorizatiei de functionare : Autorizatie de functionare a societatilor comerciale care detin spatii comerciale in proprietate
1. obtinerea acordului de principiu:
acte necesare :
cerere tip
certificatul de înmatriculare al societatii comerciale (copie)
statutul societatii comerciale (copie) ;
actul de detinere al spatiului (copie) ;
schita de amplasament în zona (copie) ;
acordul locatarilor legalizat la notariat pentru situatiile în care spatiul comercial se afla situat într-un imobil cu destinatia locuinta (nota: este necesar acordul favorabil al tuturor locatarilor blocului sau scarii dupa caz)
timbru fiscal;
unde se depun documentele : primarie ;
valabilitatea acordului : 30 de zile de la data emiterii ;
2. obtinerea autorizatiei de functionare
acte necesare :
cerere tip;
acordul de principiu obtinut anterior ( în original ) ;
avizele solicitate de Consiliul local înscrise în acordul de principiu ;
contractul de servicii comunale pentru colectarea gunoiului (copie) ;
certificatul de urbanism sau autorizatia de constructie dupa caz ( copie ) ;
alte documente specificate în acordul de principiu ;
dovada platii taxei de autorizare stabilita prin hotarârea Consiliului local .
unde se depun documentele : primarie
Obligatii ale societatilor comerciale care au autorizatie de functionare :
Obtinerea vizei anuale :
- în fiecare an între 1-31 ianuarie societatile comerciale au obligatia de a solicita viza anuala si documentele care se vor depune în acest sens vor fi :
cerere tip;
dovada platii taxei de viza stabilita prin Hotarârea Consiliului Local ;
toate documentele depuse la solicitarea vizei autorizatie se vor depune în original pentru a se dovedi valabilitatea acordului institutiilor de specialitate pentru perioada ianuarie an curent - ianuarie an urmator .
Societatile comerciale au obligatia de a desfasura activitatea comerciala în limita obiectului înscris în autorizatia de functionare .
În cazul modificarii : datelor de identificare a societatii ( denumire, adresa, statut obiect de activitate ) sau a denumirii si/sau obiectului de activitate a societatii comerciale, se va solicita o noua autorizatie de functionare .
Aviz de functionare pentru societate exista pe codul CAEN mentionat pe certificatul de inregistrare al firmei , deasemeni exista si documentatia tehnica pentru constructia denumita garaj , insa eu am incheiat un contract de comodat in calitate de comodatara si folosesc spatiul in scopuri comericiale , deci cladirea este magazin si nu de garaj, avizul de functionare l-am obtinut in baza contractului de comodat si a celorlalte acte cerute de primarie , nu stiu insa in ce consta o posibila amenda pentru ca folosesc spatiul pentru altceva decat a fost destinat initial .Schimbare de destinatie a cladirii e necesara chiar daca am un contract de comodat in care mi se permite sa ma folosesc de spatiu in calitate de comodatara ? sau Comodantul , pers cu care am incheiat contractul trebuie sa faca demersurile pt a schimba destinatia cladirii ?
Fals in acte???
selena1720
Buna seara,
Problema mea este urmatoarea... In decembrie 2013 am inchiriat un spatiu pentru a putea deschidea o cafenea bar/club.. Cand am dorit sa inaintez ... (vezi toată discuția)