avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autorizatie de functionare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autorizatie de functionare

Am o IF deschisa din 2010 si mai nou trebuie sa obtin autorizatie de functionare si de la primarie. La deschidere am incheiat contract de comodat. Acum mi se cere sa schimb (in locuinta proprietate personala) destinatia din spatiu de locuit in spatiu comercial si sa-l trec in cartea funciara ceea ce inseamna o serie de avize: ridicare topo, aviz sanitar, aviz pompier, de la strazi, planul casei si alte avize si alti bani. Daca renunt la firma trebuie sa fac procesul invers de trecere de la spatiu comercial la cel de locuinta, cu taxele aferente. Cat de legala este aceasta cerere? Eu stiu ca acest contract de comodat este dat cu titlu gratuit si proprietarul imi poate cere in orice moment sa plec sau gresesc? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 23:53, 27 Aprilie 2013
Pentru eliberarea autorizatiei de functionare sunteti obligat sa schimbati destinatia cladirii din locuinta in spatiu comercial. In concluzie cererea primariei este legala si nu are nicio relevanta modul in care ati obtinut spatiul de la proprietar ( contract de chirie, comodat, vanzare cumparare) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de functionare kosamonica kosamonica Am o IF deschisa din 2010 si mai nou trebuie sa obtin autorizatie de functionare de la primarie. La deschidere am incheiat contract de comodat. Acum mi se cere ... (vezi toată discuția)
Schimbarea destinatiei cladirii din garaj in magazin KandyK KandyK Ma intereseaza ce acte am nevoie pentru a schimba destinatia cladirii , si ce amenda pot lua pentru nerespectarea DT,ce a fost intocmita pt anexa garaj insa ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)