avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... introducere utilitati pe teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

introducere utilitati pe teren

Buna ziua,
intrebarea mea este daca doresc a introduce utilitati(apa-canalizare,curent,gaz) pe un teren unde nu sunt utilitatile in apropiere, acestea se vor face exclusiv din banii mei, pot introduce clauze in contractul cu distribuitorii de utilitati ca vecinii sa nu se poata lega la aceste utilitati deoarece acestia nu vor sa plateasca si asteapta sa le fac eu din banii mei, pute-ti va rog sa-mi indicati o lege sau ceva care sa-mi vina in ajutor in aceasta situatie?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: leonida , utilizator 22:26, 15 Aprilie 2013
Nu trebuie introdusa nicio clauza in contract, deoarece dupa efectuarea lucrarilor instalatiile sunt proprietatea dumneavoastra. Daca un vecin vrea sa se branseze la utilitati trebuie sa va despagubeasca pe dumneavoastra pentru cheltuielile efectuate, altfel distribuitorul de utilitati nu-i face bransamentul (ii cere acordul dumneavoastra pentru a-i face bransamentul).
va multumesc mult de raspuns, asa stiam si eu dar am auzit ca a fost schimbata legea si nu mai este la fel, cel putin asa mi s-a spus de catre cei de la apa, daca a-ti putea va rog sa-mi indicati legea in care se specifica? vroiam insa sa va mai specific ca utilitatile se vor efectua pe strada pe care am donat-o catre primarie si daca se mai aplica in cazul acesta cele specificate mai sus?
va multumesc!
cu deosebit respect,
Leonida.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
leonida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin refuza racordarea la canalizare GeoGeoB GeoGeoB Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți ce pot face in urmăritoarea situație: dețin un apartament intr-un bloc de locuințe cu 22 de apartamente. Din ... (vezi toată discuția)
Probleme bransare canalizare rotterro rotterro Buna ziua, In 2015 un verisor a cumparat un teren de 20 ari care include si un drum de acces de 200mp din care el detine 2/3. in 2015 s-a apucat sa faca ... (vezi toată discuția)
Refuz solicitare bransare la reteaua de distributie apa potabila si canalizare S-MC S-MC Bună ziua tuturor, Am încercat să adresez întrebarea în categoria potrivită, sper ca este încadrată bine. Dețin o proprietate în oraș pe DN7, ... (vezi toată discuția)