avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen prescriere datorie catre stat
Discuție deschisă în Executare silită

Termen prescriere datorie catre stat

Buna ziua, as dori sa va intreb daca exista un termen in care se prescrie plata unei datorii la stat (mai exact, daca o pfa are o datorie la stat de 1.500.000 ron adica 15 miliarde vechi...si plateste deja de 2 ani si ea si niste terti popriti....va plati pana va achita integral datoria sau doar 5 ani ...restul sumei neachitate urmand sa se prescrie
Va multuesc!
Cel mai recent răspuns: alex_fratila , utilizator 17:32, 10 Iulie 2013
Va plati/ vor plati pana se va achita intreaga datorie, plata intrerupand cursul prescriptiei.

Daca nu faceati nicio plata sau nu se incepea executarea silita in 5 ani vorbeam despre prescriptie.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la problema mea.

Am cerut zilele trecute la ANAF Ploiesti pe email sa-mi spuna cat am de plata la CASS si impozit.
Stiind ca sunt la zi si ca urmeza sa vina si decizia de impunere pe 2012 am ramas neplacut surprins cand mi-au spus ca am de plata suplimentar:

"- pentru anul 2007, suma de 7369 lei reprezentând contribuţii pentru asigurările
sociale de sănătate (CASS) şi, 12129 lei reprezentând dobânzi şi penalităţi de Întârziere
datorate pentru neachitarea la termenul de scadenţă - 17.09.2007 - a contribuţiei
respective, debite restante transmise de către CNAS Prahova;"

Desi in data de 15.04.2013 aceeasi autoritate a emis un cetificat fiscal in care preciza ca nu am nici o datorie.

Mai trebuie sa platesc din 2007, nu s-au prescris in ian 2013?

Multumesc mult!

Ps: Pot sa atasez si documente daca este nevoie
5 ani de la expirarea anului fiscal 2007, deci din 2008 aveti fix 5 ani. Incercati o contestatie la executare daca primiti o somatie din partea acestora.
Aha, deci nu prea mai au cum sa ma forteze sa platesc.

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie cass 2007 alex_fratila alex_fratila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la problema mea. Am cerut zilele trecute la ANAF Ploiesti pe email sa-mi spuna cat am de plata la ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriilor catre stat violeta_vlasceanu@yahoo.com violeta_vlasceanu@yahoo.com Buna ziua, Ma numesc Violeta Vlasceanu si incepand cu 2006 functionez ca PFA dar am si statutul de salariat. Nu am stiut si nici nu am fost informata ca ... (vezi toată discuția)
Se poate prescrie o datorie?in ce conditii? ayna1 ayna1 Buna ziua.Am fost PFA cu norma impusa di 2002 pana in 2003,din 2003 pana in 2005,si din 2005 pana in ian 2008.Cu cateva pauze timp in care mi-am modificat ... (vezi toată discuția)