avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Amenda este taxa obligatorie?!
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Amenda este taxa obligatorie?!

As dori sa stiu simplu si concret daca amenda este un fel de taxa obligatorie? Toti angajatii dintr-o primarie inclusiv primarul nu au stiut sa raspunda la aceasta intrebare. Prin definitia ei amenda este o pedeapsa in bani. Ncicidecum o taxa obligatorie. Poate sa ma ajute cineva in privinta asta? intreb asta pentru ca urmeaza sa mi se suspende indemnizatia pentru cresterea copilului. Am impozitul la masina platit dar in schimb am 3 amenzi. Si din cauza asta mi se opreste aceasta indemnizatie
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: hotnog_ionut , utilizator 16:27, 15 Aprilie 2013
Buna ziua

Amenda nu este o taxa obligatorie ci reprezinta o sanctiune perceputa pentru neindeplinirea anumitor obligatii legale. Are caracter de obligativitate numai pentru incalcarea acestora.

Numai bine
multumesc frumos pentru raspuns. si imi cer scuze in acelasi timp p-entru completarea mesajului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrative andrei-nicu andrei-nicu Ce se poate intampla daca nu platesc o amenda administrativa. Am luat acesta amenda in urma unui furt calificat. (vezi toată discuția)
Amenzile aplicate conform legii nr. 196/2018, art. 102, se aplică și în cazul în care se încalcă doar un singur articol sau o literă din articolele 56-58 din aceeași lege ? flory_mr flory_mr PRIMĂRIILE SUNT OBLIGATE SĂ DEA AMENZI PREȘEDINTELUI ȘI MEMBRILOR COMITETULUI EXECUTIV AL ASOCIAȚIEI DE PROPRIETARI DACĂ ACEȘTIA ÎȘI ÎNCALCĂ ... (vezi toată discuția)
Munca in folosul comunitatii - cine poate solicita si pentru ce. giv giv Daca o persoana fizica datoreaza fiscului o suma de bani pe care nu o poate plati ce reprezinta cheltuieli de judecata sau o amenda pentru ca nu a depus in ... (vezi toată discuția)