in cadrul unui proces ce dureaza de 5 ani,un parat vrea sa faca cerere reconventionala(acuma)prin care cere partajul pe un TP,acesta se face dupa noul sau vechiul cod civil?trebuie facuta mai intai intabulare si cadastru pe intreg TP?pe TP sunt doi coproprietari
da, asa este cum ati aratat la inceput,numai ca acest proces a mai fost suspendat 2 ani,timp in care tot la indemnul cumparatorului,most.vanzatorului a introdus proces de anulare a TP si sa-l radieze pe celalalt coprop.,proces pierdut de ei cu hot def si irev.,acuma vor sa incerce sa aranjeze cu expertul pt a ramane cu bucata intreaga,pe TP sunt 3 terenuri extravilane,de 0,58ha,1,20 ha si 0,42ha situate in locatii diferite si cu valori diferite,cel de 0,58 l-a vandut.
Am vazut si eu ca o cerere reconventionala se depune la inceput,asa cum am depus noi...judecatoarea a dat din cap ca e tardiv dar in incheiere a mentionat ca sa o depuna si sa plateasca taxa de timbru.Ne poate obliga pe noi sa acceptam o iesire din indiviziune asa dupa placul lor?Fiecare teren se poate imparti 1/2 ,altfel nu este cum.Mai ales ca tatal meu pe Tp este pe deplin prop.pe 1/2 din fiecare teren in parte(e trecut el cu cumnata,ea a vandut.Avem si certif.de mostenitor pe TP la notar(din 2005) pe 1/2 din fiecare suprafata in parte,mai pot face altfel de imparteala?
mii de scuze ca postez succesiv...am fost azi la dosar,procesul e pe 24 apr.,la termenul anterior au depus obiective la partaj(noua ne-au dat doar niste note)...nu mai inteleg nimic..sunt alte legi pentru ei?pot depune obiectivele fara sa fi facut cererea reconventionala?si in plus obiectivele sunt total aiurea ,sunt cuprinse si terenuri care au existat in registru agricol(reg.agricol e pe fratele lui tata din 1956) si nu au fost retrocedate si cica acele terenuri sa-i revina la taica-meu si doar unul de pe TP cel de 0,42ha care e pe un varf de deal si fara valoare.Se poate face partajarea pe terenuri care nu au fost retrocedate?
Pronuntare legala?
dienusa
in 12 iunie am avut proces care dureaza de 5 ani,la acest termen in dosar erau aparute niste schite ale expertului topo angajat de reclamant ,una din schite nu ... (vezi toată discuția)