avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... acrosare intentionata, ancheta trimisa la Parchet
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

acrosare intentionata, ancheta trimisa la Parchet

Buna seara!
Pe data de 25 martie 2013 am fost implicata intr-un accident rutier care nu s-a soldat cu morti/ raniti, ci doar cu avarierea masinii mele si a celuilalt individ implicat, care a intrat intentionat in autovehiculul meu deoarece mi-am permis sa schimb banda de mers, a mea fiind blocata. Individul a fost destul de furios si pe nepusa masa mi-a lovit masina. Am fost la politiie, am dat declaratii, precizez ca nu si-a recunoscut vina, iar eu am specificat in declaratie ca aceasta persoana a lovit masina cu intentie. Politia a deschis o ancheta pentru a stabilii ce s-a intamplat. Astazi am primit o scrisoare in care eram anuntata ca plangerea a fost inaintata catre Parchetul General al Sectorului 1 deoarece fapta individului "poate avea caracter penal", dupa cum se specifica in scrisoare. Am ramas totusi nelamurita cu privire la ce ancheta se va desfasura deoarece nu exista dovezi de partea niciunuia dintre noi, decat martorii, adica iubitul meu si mama acestuia care se aflau in masina cu mine. Nu inteleg cum se va desfasura ancheta si daca eu voi fi nevoita sa-l dau in judecata pe faptas daca se adevereste ca a fost vinovat. Va rog sa ma lamuriti, pentru a fi pregatita.
Multumes anticipat pentru raspunsuri!
O zi minunata!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:53, 15 Aprilie 2013
Daca organul de politie a apreciat ca pentru solutionare sunt necesare probe suplimentare a declinat cauza spre competenta solutionare parchetului responsabil
Cu scopul clarificarii circumstantelor producerii evenimentului,procurorul responsabil va dispune expertiza tehnica asupra autovehiculelor implicate in eveniment,in functie de concluzii va dispune solutie legala
ptr ca ati declarat ca acesta v-a lovit intentionat probabil politia a considerat ca fapta se incadreaza la infractiunea de "lovire si alte violente". daca in urma cercetarilor (probe, declaratii) se va dovedi ca individul este vinovat nu il veti da dvs. in judecata ci procurorul care va ancheta cazul il va trimite in judecata. urmeaza ca martorii (iubitul, mama iubitului) sa fie citati la parchet pentru declaratii, inclusiv persoanele implicate direct, dvs. si individul respectiv.
Este greu de spus ce se va stabili.
Se vor face cercetari si se va stabili conform legii pe baza de probe.
Acesta este rolul organului de ancheta penala.
"lovire sau alte violente" la autoturisme? =D>:)) ,hai ca m-ati binedispus dl.cyan
Daca in urma cercetarilor va rezulta ca fapta a fost savarsita cu intentie se poate retine infractiunea de distrugere.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
ma bucur ca v-am inseninat seara dle Patrascu. insa aveti dreptate. probabil ca respectiva infractiune la care am facut referire se putea lua in considerare daca soferul se ducea sa-i traga si o mama de bataie soferitei dupa ce a intrat "intentionat" in masina ei. daca s-a lasat doar cu "lovire cauzatoare de indoiri":) atunci se poate avea in vedere infractiunea de distrugere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident avarii Simona Gorski Simona Gorski Care sant consecințele unei loviri intenționate respectiv cel din spate livind masina celui din fata .in urma unor replici si neînțelegeri .cel lovit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier sau infractiune? sarah1985 sarah1985 Pe fondul unor vechi animozitati, un vecin a lovit cu masina o alta vecina. A coborat din masina pentru a o palmui iar apoi s-a suit din nou la volan si a ... (vezi toată discuția)
Agresiune, nevinovat, ajutor naurel naurel Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! ... (vezi toată discuția)