avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cheltuieli
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cheltuieli

asociatul unic care nu este angajat sau administrator poate deduce cheluielile facute in interesul firmei? telefon, benzina, etc. ce tb sa faca?
Cel mai recent răspuns: MIRELA BEJAN , Consultant fiscal 13:21, 31 Martie 2005
Conform Codului fiscal sunt nedeductibile: "cheltuielile făcute în favoarea acţionarilor sau asociaţilor, altele decât cele generate de plăţi pentru bunurile livrate sau serviciile prestate contribuabilului, la preţul de piaţă pentru aceste bunuri sau servicii".
Daca cheltuielile sunt facute in interesul firmei, da.De exemplu pt benzina trebuie sa existe un bon fiscal stampilat pe care trebuie trecut nr masinii.Daca masina este a firmei sau exista un contract de inchiriere/comodat aceasta poate fi decontata.Nu este importanta persoana care face cheltuiala ci pentru ce o face.Bineinteles toate cheltuilile trebuie sa aibe la baza un document justificativ, intocmit conform reglementarilor legale in vigoare pe numele firmei care econteaza cheltuiala.Atentie la cheltuielile de prestari servicii unde este necesar si un contract de prestari servicii.

Mirela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Decontare bon fiscal de combustibil elenaisaicu elenaisaicu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta un bon de benzina pe firma mea si masina personala. Mai exact am o firma ,sant asociat si administrator si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli nedeductibile dorinahd dorinahd Buna ziua.Sunt incepatoare in contabilitate si-mi cer scuze daca va deranjez cu intrebari usoare dar de care eu nu am cunostinta.In ce cont contabil trebuiesc ... (vezi toată discuția)