avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Profit reinvestit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Profit reinvestit

Daca in anul 2009 profitul a fost reinvestit pt. achizitia unui mijloc de transport ...
nu s-a platit impozit pe profit af. sumei X si au fost constituite "alte rezerve " cu suma X care a beneficiat de scutire (conf. legislatiei) ......
acum in a.c. pot repartiza suma X din alte rezerve pe dividende si sa le platesc, bineinteles platind impozit pe dividend 16% ????
se mai plateste azi impozit pe profit aferent daca a fost scutit in 2009?

Nu gasesc lamuriri in legislatie cu ce urmeaza dupa ce am beneficiat in 2009 de reinvestirea profitului.
Multumesc frumos pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 10:53, 22 Aprilie 2013
odata repartizat profitul nu mai puteti sa il repuneti ca si divident ,cand depuneti situatiile financiare in raportul administratorului aveti rubrica pt repartizarea profitului daca nu l-ati trecut atunci la divident nu cred ca o mai puteti face .Dar mai asteptati si alte pareri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit dividende oug 200/2008 placarifaine placarifaine va rog sa ma lamuriti in privinta aplicarii acestei ordonante. cum dovedim ca reinvestim dividendele conform legii pentru a nu plati impozitul de 16%? (vezi toată discuția)
Impozit de dividente balint balint Buna ziua! Va rog sa ma ajute cineva, cine pricepe! Am urmatoarea problema: in 2008 am avut un profit relativ mare pe firma ( sunt asociat unic). La ... (vezi toată discuția)
Profit reinvestit - trimestru mariana.tucunel mariana.tucunel Buna ziua, Punem in funcțiune utilaje noi (200.0000 care se încadrează la regulile privind profitul reinvestit. la constituirea rezervei 129=1068, ... (vezi toată discuția)