avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Daca un infractor este pedepsit cu 11 ani privare de libertate pentru furt calificat , si noul cod penal prevede pedeapsa pina la 7 ani pt aceasta infractiune , i se va reduce pedeapsa la 7 ani odata cu intrarea in vigoare a noului cod ?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:17, 26 Februarie 2009
DA , mergand pe principiul aplicarii legii celei mai favorabile.
In momentul in care va intra in vigoare noul cod penal care modifica cuantumul pedepsei pentru aceasta infractiune,va fi modificat minimul si maximul acestei pedepse,si astfel cel care era condamnat definitiv la momentul aplicarii legii mai favorabile,va beneficia de prevederile acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de noul cod penal din februarie 2014? eveline22 eveline22 sunt condamnata 3ani cu executare pt furt calificat,dc se da acest decret eu beneficiez dc inca sunt in libertate ?cu toate ca sunt primar nu mai am nimic la ... (vezi toată discuția)
Stimați membri ai acestui forum, vreau să declar un articol ... artemis84 artemis84 Stimați membri ai acestui Forum, Vreau să declar un articol ca fiind neconstituțional. Cu alte cuvinte, vreau să ridic o excepție de ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)