buna ziua,
de la vechiul loc de munca am nevoie de o adeverinta prentru perioada lucrata la ei( pentru ceccar). In cat timp sunt obligati sa-mi elibereze aceasta adeverinta, de la data primirii cereri.
va multumesc
Buna ziua,
Sper sa va ajute raƒspunsul meu.
In primul rand trebuie sa s™tit›i urmatoarele:
ART. 34 din Codul Muncii
La solicitarea salariatului angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.
ART. 40 Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:
a) sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului
In situatia in care urmare a depunerii unei cereri scrise in acest sens, angajatorul refuza eliberarea adeverintei, angajatul se poate adresa ITM-ului.
HG 500/2011 art.8 alin.3 privind registrul general de evidenta a salariat›ilor :
solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile lucraƒtoare de la data solicitaƒrii.
Succes.
Daca mai aveti intrebari comunitatea Avocatnet va asteapta cu mai multe raspunsuri