Asociatia de proprietari a hotarat sa supuna la vot schimbarea tevilor. Rezultatul a fost ca mai mult de jumatate dintre locatari doresc acest lucru. Toate bune si frumoase .... doar ca persoanele care nu au fost de acord au fost "amenintate" ca, daca se vor sparge tevi accidental (acesta e cuvantul folosit de ei), vor fi obligate sa suporte cheltuielile de reparatii. As vrea sa stiu daca pot co-exista tevi diferite pe coloana? Nu trebuie sa fie o hatarare valabila pentru toata lumea... adica majoritatea decide? Cei care au fost impotriva schimbarii tevilor trebuie sa invoce divinitatea sa nu se intample accidente, dat fiind ca persoanele din conducerea asociatie aduc meseriasii? Multumesc!
Conform norme in domeniu minoritatea se supune majoritatii care a votat in cadrul adunarii generale executarea de imbunatatiri/reparatii la partea comuna de instalatii din imobil
Orice hotarare care se ia in AG trebuie sa aiba girul majoritatii de 50% +1 din cei prezenti la AG reconvocata, daca la prima convocare nu s-a intrunit un cvorum de 50% + 1 din numarul membrilor asociatiei.
Deci minoritatea, in acest caz, se supune majoritatii si participa la plata acestei lucrari.
Nu inteleg de ce presedintele asociatiei, daca a avut aceasta majoritate, mai pune problema sa nu faca lucrarea si ca cei in minoritate vor raspunde nu stiu pentru ce....
Daca inlocuirea tevilor a fost propusa si votata in adunarea generala este ordin pentru toata lumea si se face platind-se din fondul de reparatii acumulat pentru aceasta lucrare de reparatie sau modernizare.Daca insa se face prin acord scris pe baza de tabel nominal (asa cum obisnuiesc unii presedinti) dar lucrarea nu a fost hotarata de adunarea generala si nici prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat,atunci contravaloarea nu se poate supune obligatiei de plata si nici penalitatilor,fiind platita doar de semnatarii tabelului,indiferent daca sunt sau nu, majoritari
Hotararile intr-o asociatie de proprietari se pot lua atat in adunarea generala cat si pe baza de tabel nominal cu semnatura si acordul proprietarilor.
In ambele cazuri (adunare sau tabel) trebuie sa fie de acord 50%+1 din cei prezenti la adunarea generala statutara ori din numarul proprietarilor scarii, blocului respectiv, in cazul tabelului.
Hotararea astfel luata, este valabila si trebuie respectata si de cei care nu semneaza, nu sunt de acord, nu au fost prezenti... In termen de 45 de zile de la luarea la cunostinta a acestei hotarari, aceasta poate fi contestata in instanta de cel care considera ca este o hotarare ilegala.
Tabel nominal de vot
ameliee
Buna seara,
Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)