avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DREPTURI SALARIALE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DREPTURI SALARIALE

ca sef birou financiar pot sista acordarea dreptului salaril al unui angajat pe baza de decizie verbala a directorului economic?
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 17 Aprilie 2013
Nu se poate asa ceva ...sistarea platii salariului nu se poate obtine nici prin hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
A-si dori si baza legala

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Nu mai scrieti cu majuscule ... este o incalcare a Regulamentului de postare pe acest forum

2. Art.169 C.mun.
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
....
multumesc pentru raspuns,am fost sanctionata pentru aceasta situatie cu avertisment scris pentru faptul ca salariatul si-a luat salariul ,pleaca din unitate si nu si-a predat oiectele de inventar.Mentionez ca acesta are constituita garantie materiala.
Daca nu s-a restituit garantia materiala si se constata lipsa la unele obiecte avute in gestiune, atunci din garantie i se poate retine c/v acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii retinute gestionarilor - acoperire minusuri in gestiune mirustefi mirustefi Buna ziua, as dori sa stiu va rog, in situatia in care se retine garantia de 10 % pentru gestionari si se descopera minusuri in gestiune, acestea pot fi ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu grunwald grunwald Buna, Poate angajatorul sa-ti puna poprire pe ultimul salariu, pentru ca dupa incetarea contractului de munca cu dansul nu ai predat tinuta de servici ... (vezi toată discuția)
Daca angajatorul ma acuza ca am luat bani din gestiune iar eu ... 17171717 17171717 Daca angajatorul ma acuza ca am luat bani din gestiune iar eu nu am luat si acesta nu are nici dovezi. Daca imi dau demisia acesta poate sa mi opreasca banii ... (vezi toată discuția)