avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare carte identitate (proprietar decedat, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare carte identitate (proprietar decedat, succesiune nedezbatuta)

Buna ziua,

Exista vreo posibilitate de pastrare a domiciliului actual pentru noua carte de identitate ( cea veche a expirat acum cateva zile ), in conditiile in care proprietarul locuintei a decedat, sunt unicul mostenitor, dar succesiunea inca NU a fost realizata ?
Cel mai recent răspuns: Cristian Borsu , utilizator 13:09, 7 Iunie 2023
nu, la directia de evidenta a persoanelor se cere atat dovada dreptului de proprietate cat si persoana care detine acest drept. Cel putin asta se intampla in unele localitati, in mod clar depinde de ingaduinta functionarului, dar in cazul dvs aveti nevoie de succesiune
Da. Daca pe buletin aveti aceeasi adresa a defunctilor proprietari, mergeti la evidenta cu toate actele, inclusiv certificatele de deces si contractul de proprietate al locuintei in original si copie, solicitati completarea anexei 14,( stiu lucratorii despre ce este vorba), dupa care se prezinta politistul de la ordine publica la dvs. pentru a efectua un raport din care sa rezulte ca locuiti efectiv la acea adresa.
Nu e vorba de ingaduinta functionarului, toti trebuie sa respecte legea :)

Pentru ca a avut domiciliul tot acolo poate completa o declaratie de domiciliu - Anexa 14 - la Evidenta Persoanelor in care va scrie ca locuieste efectiv la acea adresa; declaratia va fi verificata de un politist de la ordine publica.
In plus fata de actele obisnuite pentru schimbarea cartii de identitate va trebui sa mai duca la Evidenta certificatul de deces al proprietarului.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Ares-3, moderator
Cum imi pot face buletin, daca tata (fiind propietar) a decedat
Si succesiunea nu a fost facuta
Aduc in vedere ca acctul meu de identitate l.am pierdut
Trebuie sa vina si mama cu mine sau pot sa ma duc singur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoirea buletinului eli55 eli55 Parinti mei au decedat de multi ani. Eu sunt unicul copil si am mostenit apartamentul paritntilor. Buletinul meu este pe adresa parintilor mei. Eu sunt somer ... (vezi toată discuția)
Expirare buletin. proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara. koss_x_treeme koss_x_treeme DOCUMENTE NECESARE: Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate imi trebuiesc urmatoarele: - cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărţii de ... (vezi toată discuția)
Info buletin - succesiune nedezbatuta, schimbare carte de identitate mostenitor ContSters262944 ContSters262944 Buna ziua Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu o problema, un bun prieten doreste sa isi schimbe buletinul dar parintii lui au decedat , e singurul ... (vezi toată discuția)