avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reinnoirea buletinului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reinnoirea buletinului

Parinti mei au decedat de multi ani. Eu sunt unicul copil si am mostenit apartamentul paritntilor. Buletinul meu este pe adresa parintilor mei. Eu sunt somer si nu am posibilitatea financiara sa dezbat mostenirea. Detin certificatele de deces ai parintilor si certificatul de proprietate al apartamentului care este pe numele parintilor. Cum pot sa-mi reinnoiesc buletinul ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:23, 18 August 2014
eli55 a scris:
Eu sunt unicul copil si am mostenit apartamentul paritntilor.

Eu sunt somer si nu am posibilitatea financiara sa dezbat mostenirea.

Cum ati mostenit apartamentul, daca nu ati dezbatut mostenirea? Asa o sa va intrebe la starea civila.

Nu, nu va sunt suficiente actele pe care le aveti acum, va trebuie titlu de proprietate pentru apartament sau un proprietar autentic care sa va ia in spatiul locativ.

Nu trebuie sa dovedesc nimic la starea civila. Trebuie sa reinoiesc buletinul la politie. Stau in apartamentul meu de cand au murit parinti. Este posibil sa nu mai pot reinoi buletinul ? Nu mi se pare normal ca sa fiu obligat sa stau fara buletin pentru ca nu am bani sa platesc dezbaterea. ( dezbaterea costa aproximativ 4000 lei ). Acte pe apartament nu-mi trebuie pentru ca nu am de gand sa-l vand. Legea nu ma obliga sa dezbat mostenirea. Ce solutie exista ?
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
eli55, utilizator
eli55 a scris:
Este posibil sa nu mai pot reinoi buletinul ?

Da, nu se poate reinnoi buletinul fara acordul expres al proprietarului sau fara titlu de proprietate asupra imobilului.
Teoretic, legal aveti la dispozitie 1 an de zile de la decesul parintilor sa deschideti succesiunea pentru a beneficia de facilitati. Mergeti la serviciul de evidenta, solicitati o audienta la seful serviciului, ii explicati situatia dvs. si tinand cont de faptul ca nu va schimbati domiciliul si aveti acelasi domiciliu cu cel pe care il solicitati ii sugerati ca ati auzit de o asa zisa anexa 14 care presupune a se deplasa la domiciliul dvs. politistul de la ordine publica pentru a constata ca locuiti la adresa mentionata de dvs.Daca seful nu considera ca poate uza de anexa 14, solicitati eliberarea unei carti de identitate provizori- CIP- pe termenul de 1 an si poate intre timp faceti rost de bani pentru deschiderea succesiunii, macar dupa unul dintre parinti. Oricum exista solutii nu ramaneti fara act de identitate in niciun caz.
Ultima modificare: Luni, 18 August 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reinnoire buletin emiliac emiliac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Mama mea a decedat anul trecut. Succesiunea inca nu a fost dezbatuta. Sunt singura mostenitoare ... (vezi toată discuția)
Buletin FlorinSrz FlorinSrz Deci,eu trebuie sa schimb betinul pentru ca a expirat. Proprietarul,tata,a decedat in urma cu 2 luni...actele de succesiune nu s-au facut si nici vreun titlu ... (vezi toată discuția)
Cum obţin certificat de moştenitor? cosgab9 cosgab9 Bună. La toamnă imi expira cartea de identitate - cea făcută la 14 ani şi eu şi familia mea locuim in curtea parintilor tatalui meu, care au decedat in ... (vezi toată discuția)