avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proprietar lipsa din tara, apartament ocupat de mama ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proprietar lipsa din tara, apartament ocupat de mama sa, datorii la intretinere

Buna ziua,
Sunt proaspat ales presedinte de asociatie si datorita problemelor create de vechiul administrator prin nepredarea sumelor incasate, suntem chemati la judecatorie de furnizorul de apa.
Deoarece exista datornici in asociatie, s-a hotarat notificarea lor in vederea platii sumelor restante...pana aici toate bune.
Insa avem un caz, proprietarul lipseste din tara de peste 7 ani, iar in apartament locuieste mama si sora lui, ce au acumulat datorii de peste 14000 lei. In acest caz, notificarea catre cine trebuie emisa de asociatie, catre proprietarul ce lipseste din tara, sau catre mama sa ( nu poarta acelasi nume de familie )?
In urma cu 3 ani, vechiul presedinte a incercat sa cesioneze debitul respectivului apartament catre furnizorul de apa, dar administratorul de atunci nu a predat listele de plata si furnizorul a pierdut procesul cu proprietarul.

Va rog indrumati-ma, catre cine sa inaintez notificarea ?
Legal, pot mentiona in notificare " Va somam, ca in termen de 15 zile de la comunicarea prezentei notificari, sa va prezentati la Casierie la urmatoarea adresa.... pentru achitarea debitului in suma de .... lei, sau pentru a incheia Procesul Verbal de conciliere directa, ocazie cu care puteti solicita esalonarea debitului. " sau sunt obligat sa merg la mediator autorizat?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionuti71 , utilizator 21:07, 22 Aprilie 2013
@ionuti71
da asa ar fi normal ca o copie sa fie in actele asociatiei...insa vechiul adm nu preda nici un act, nu registru casa, fond reparatii, fond rulment, nu fise de locatar, nimic;

Eu am avut aceeasi situatie si l-am reclamat pe fostul administrator la Sectia de Politie care l-a invitat sa predea arhiva cu documente pentru ca le tine fara temei legal din moment ce nu mai este administratorul blocului nostru. A durat ceva timp dar sa conformat.
Am preluat totul pe PV si bineinteles ca lipseau multe registre dar le-am inceput de la zero si acum functionam legal si suntem la zi cu toate...Slava Domnului, nu am avut datorii la furnizori cei mai mari.
Mult succes:luck:
L.C.
Poate va inspira povestea mea, o gasiti in linkul urmator unde, in mod special Doamna si Domnii Moderatori dar si utilizatori, m-au ajutat extrem de mult cu solutii practice care au functionat.
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Laura Ciobeica, moderator
va multumesc tuturor ptr raspunsurile primite. chiar imi sunt de folos ptr ca ma confrunt cu aceleasi probleme ca si @Laura Ciobeica.

acum merg din usa-n usa cu notificarile de plata si in functie de cum evolueaza lucrurile, va tin la curent.
va multumesc inca o data.
1. Buna ziua, am terminat de inmanat personal proprietarilor notificarile ptr plata intretinerii, mai putin una pe care sunt nevoit sa o trimit prin posta cu confirmare de primire, deoarece mama celui plecat din tara, refuza sa primeasca personal notificarea.

2. Azi am fost la Serviciul de cadastru si publicitate imobiliara si am depus cerere ptr a afla situatia juridica a 3 apartamente ce au fost modificate si revandute sub forma a 5 apartamente si 2 garsoniere, ptr a solicita instituirea de privilegiu imobiliar pe ele.
La cerere trebuie sa depun liste de plata pe ultimele 3 luni, in doua exemplare semnate si stampilate conf. cu originalul.

Deoarece eu am preluat asociatia abia in februarie, pot sa semnez si sa autentific conf. cu originalul lista din ianuarie 2013, chiar daca de la fostul adm. nu avem decat listele pe luna ianuarie, nu alte liste vechi sau modul de calcul al penalitatilor aplicate?

Va multumesc ptr raspunsuri.

Orice lista de plata aflata in asociatie, indiferent de cine a fost intocmita, puteti sa o copiati si sa puneti stampila si sa scrieti "conform cu originalul". Dumneavoastra nu aveti decat raspunderea ca ati facut copie a unui document asa cum l-ati gasit in asociatie si nu a corectitudinii elementelor inscrise in acesta.
Adriantot a scris:

.... Dumneavoastra nu aveti decat raspunderea ca ati facut copie a unui document asa cum l-ati gasit in asociatie si nu a corectitudinii elementelor inscrise in acesta.

multumesc ptr lamurire; vroiam ca nu cumva prin semnatura data pe lista primita de la vechiul adm., "sa girez" eu corectitudinea intocmirii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia ce de a reface listele de plata pe ultimii 2 ani ionuti ionuti Buna ziua, in prezent in asociatie ne confruntam cu o problema \\"mostenita\\" de la fosta conducere si doresc sa aflu daca cea ce am sa descriu pe scurt este ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere Pistruiatu Pistruiatu Buna ziua, Ieri am primit o somatie de la asociatia de proprietari ca nu mi-am achitat suma de 1.129,48 Ron reprezetand lunile februarie-mai si mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Restantier intretinere- dosar complet chemare in judecata andreistan andreistan Buna ziua, Am luat decizia ca eu(presedintele blocului) sa ma ocup de procedurile legale pentru [b]recuperarea unor datorii la intretinere[/b], este prima ... (vezi toată discuția)