avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită te poate executa banca daca platesti partial?!
Discuție deschisă în Executare silită

te poate executa banca daca platesti partial?!

poate o institutie bancara sa te execute daca imprumutatul plateste doar o parte din rata stabilita de catre banca (rata a unui credit de nevoi pers) si nu integral din motive bine stiute de banca, si anume: micsorarea salariului, facande-se astfel cereri catre institutia bancara in vederea renegocierii ratei lunare, insa aceasta din urma solicitand in mod expres un garant sau girarea cu un imobil pt a demara renegocierea ratei lunare.
desi am explicat bancii ca nu detin imobile si nu ii pot "da" un garant, insa sunt de buna crediinta si platesc partial din rata, atat cat imi permit, totusi primesc instiintare ca ma executa. este normal asa ceva??!...tin sa mai adaug si faptul ca lunar imi retin si alocatia copilului care este virata in contul lor bancar.
rog pe cei care imi pot da un rasp. sa-mi numeasca si legea, art.,alin.etc.
Domnule,

Va pot executa silit, daca declara intreg creditul scadent anticipat, ceea ce se va intampla inregistrati restante mai mari de 90 zile.
Nu au voie sa retina alocatia copilului, dar banuiesc ca o retin cu acordul dvs.

Banca e obligata sa dea bani din buzunar si sa constituie provizioane pentru pierderile din creditul incheiat cu dvs, de aceea e obligata sa treaca la executare, altfel v-ar intelege.

nu retin alocatia cu acordul meu, intrucat i-am avertizat si verbal (prin msg inregistrat) si in scris ca , comit o ilegalitate!
Ok,

Faceti adresa in care le solicitati restituirea sumelor incasate cu titlu de alocatie. Daca nu restituie banii, faceti plangere penala impotriva bancii. Nu stiu insa daca e cea mai buna solutie.

Succes!
plangerea penala o pot face si eu sau imi tr neaparat un avocat?
Nu va trebuie avocat

Alte discuții în legătură

Plata partiala puiuadi puiuadi Daca se plateste lunar cat se pote un credit bancar, se mai poate executa apartamentul ce a fot depus garantie? (vezi toată discuția)
Despre credit de nevoi personale fara garantie ( imobil ) ! desprelegi desprelegi Debitorul poate fi executat silit pe bunurile imobile ( casa, masina ) in cazul in care acesta nu isi plateste ratele catre banca ? Mentionez ca la ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata credite maripirvu maripirvu Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea..am facut 3 credite de nevoi personale acum cinci ani, pe care le-am platit la zi pana cand am nascut acum 2 ani. De ... (vezi toată discuția)