avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am sanse sa castig acest proces ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am sanse sa castig acest proces ?

Lucrez la stat-spital si anul trecut curtea de conturi a observat ca managerul spitalului a gresit salariile si a hotarat ca suntem obligati sa restituim datoriile. Cu ajutorul managerului am obtinut o aprobare ca ne obligam sa restituim suma in 36 luni ...acum 5 zile am primit o instiintare(venita de la manager care la randul sau daca nu recupereaza banii va fi amendat de curtea de conturi) ca suntem obligati sa achitam toata suma pana la 30-08-2013; fiind o suma mare 8000 lei nu imi pot permite (am rate la banci iar sotul este in aceeasi situatie -lucreaza la acelasi spital) . Suntem atentionati ca daca nu vom respecta termenul vom fi dati in judecata.AM SANSE SA CASTIG ACEST PROCES ? Multumesc si mii de scuze

Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:29, 16 Aprilie 2013
In primul rand in culpa este managerul, deoarece greseala de a va renumera mai mult decat grila de salarizare ii apartine. Restituirea se poate solicita esalonat printr-o intelegere cu D-voastra (asa am inteles), Adresare cu actiune in pretentii in instanta, cred ca va avantajeaza deoarece D-voastra puteti sa achitati esolonat pana la epuizarea tuturor cailor de jurisdictie (fond, recurs ) care dureaza cam 2 ani,,,si in recurs faceti dovada ca v-ati achitat debitul si cererea managerului ramane fara obiect de judecata.. Ok. Cam asa as proceda eu.
Multumesc
Managerul care a facut prima greseala (salariu mai mare datorita unui spor de calculator ) nu mai este acum in functie.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
Vnina, utilizator
Ce simplu este ? ... ati semnat o hartie fara sa va stiti drepturile inainte ... actiunea dvs va fi respinsa , parerea mea ...
Ce sa fac? Am rate la banci, am inteles ca 1/3 au voie sa-mi ia din salariu si tot nu vor reusi sa achit pana la 30 august. Nu mai zic ca de luna viitoare mi se va opri si 140 lei timp de 10 luni pentru garantie la locul de munca. La ultima avertizare nu am semnat , am mentionat jos ca nu imi pot permite sa reusesc a termina datoria pana la data stabilita de curtea de conturi.

Alte discuții în legătură

Cum se platesc ratele dupa depunerea actiunii de divort cristimondialu63 cristimondialu63 Buna seara. Am o intrebare : am depus actele de divort, iar primul termen este abia in toamna. Am 2 credite de nevoi personale luate in timpul casatoriei pe ... (vezi toată discuția)
Actiune in restituirea de catre salariat a unei plati primite fara drept jalaboi jalaboi in perioada 1.05. 2009- 28.02.2010 am primit un spor mai mare cu 10% mai mare (de la 15% la 25%) fara a semnat nici un act aditional. In urma unui control la ... (vezi toată discuția)
Activitatea unui pfa poate fi afectata de datoriile catre banca pe care titularul le are anterior infiintarii pfa? IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, Am intrat in somaj in 2011 si acum am sansa de a demara un PFA prin care sa pot cistiga binisor. Am insa credite neplatite din urma plus amenzi ... (vezi toată discuția)