avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil sistata eronat dupa 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil sistata eronat dupa 1 an

Buna seara.

La intocmirea dosarului pentru concediu crestere copil am optat pentru perioada de 2 ani.

Am primit indemnizatia pentru primul an insa, din luna iunie 2012 (cand copilul a implinit un an) am continuat sa primesc doar alocatia de crestere copil, fara a mi se mai plati si indemnizatia de crestere copil.

Am intrebat la primaria unde am depus dosarul ce s-a intamplat si mi s-a explicat ca dosarul a plecat mai departe cu optiunea de 1 an in loc de 2 (desi pe cererea mea aparea clar 2 ani) si astfel, la implinirea de un an indemnizatia a fost sistata.

Va rog sa ma sfatuiti cui sa ma adresez si ce sa fac in continuare pentru a-mi recupera cat mai repede banii si a nu pierde continuitatea la locul de munca, deoarece in situatia actuala eu figurez ca fiind in concediu fara plata si nu sunt nici asigurata dintr-o greseala a unui functionar public.

Birocratia este mare si ma plimba acum de la unul la altul.

Problema este de mare urgenta deoarece sunt insarcinata din nou si va trebui in curand sa-mi redeschid un alt dosar pentru concediu crestere copil (dar la o alta primarie deoarece mi-am schimbat domiciliul intre timp), si din cauza acestei erori nu voi mai beneficia de un nou concediu si indemnizatia aferenta.

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Aprilie 2013
lonita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:19, 17 Aprilie 2013
1. Adresati-va Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), unde ajund dosarele de la Primarie si care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

2. Daca nu se rezolva va ramane numai sa dati in judecata AJPIS la Tribunalul judetean.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de concediu crestere copil? DaCi11 DaCi11 Buna ziua, am un copil de 11 luni. Dupa cele 126 de zile, am revenit la servici, fara sa intru deloc in concediu de crestere copil. Am beneficiat si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alexxap2004 alexxap2004 Buna ziua, Sunt intr-o situatie pe care nici doamnele de la Primarie nu stiu cum sa o rezolve. Eu primesc indemnizatie de crestere copil pentru ca sunt ... (vezi toată discuția)
Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)