avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Functia de CONSILIER LOCAL INCOMPATIBILA cu calitatea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Functia de CONSILIER LOCAL INCOMPATIBILA cu calitatea de consilier personal primar?

Buna ... dimineata - daca ma uit la ora. Daca ma uit dupa intuneric - buna noapte.

Ei, ce ziceti? Ca raspuns la intrebarea din titlu. Eu n-am gasit-o a fi incompatibilitate. Nici explicita, nici implicita, in sensul descris de Legea nr.161/2003 si Legea nr.393/2004. Si daca nu e scrisa, nu exista:frantic:.

Astept parerile dvs si va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 10:21, 29 Aprilie 2013
Legea nr.161/2003 se refera la incompatibilitatea dintre consilierul local si calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv.

Insa in 2011, Agentia Nationala de Integritate a constatat incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre un consilier local in sensul ca in perioada in care exercita mandatul de consilier local a fost numit si Consilier Personal al unui Primar.

Funcţia de consilier local este incompatibilă cu calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al primarului - Decizia nr. 1446/27 septembrie 2010 pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti - Secţia Comercială şi de contencios Administrativ şi Fiscal
Multumeeeeesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier al primarului daniel26 daniel26 V-as ruga daca puteti sa imi spuneti daca postul de CONSILIER AL PRIMARULUI este asimilat ca si functionar public sau nu si daca este incompatibil cu functia ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public moclaura moclaura buna ziua, sunt functionar public de executie in judetul ialomita, candidez pt functia de primar intr-o uat din judetul braila si vreau sa stiu daca in urma ... (vezi toată discuția)
Calitatea de consilier local ContSters278216 ContSters278216 un salariat contractual al unei primarii are voie sa fie si consilier local?daca nu, in cazul in care este deja viceprimar este valida numirea sa? multumesc (vezi toată discuția)