avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratia 010,101 nedepuse dupa 3 ani
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratia 010,101 nedepuse dupa 3 ani

Buna ziua,

Am o firma infintata in luna octombrie 2009 pe care nu am folosito si a fost suspendata in 2010 pana in 26 July 2012.
Firma a fost creata ca microinteprindere, nu am avut nici un angajat .
Mentionez ca toate declaratiile au fost depuse de o contabila pana la reluare activitati,
In aprile 2013 am primit de la ANAF o instintare ca am declaratii nedepuse si ca am vectorul fiscal ne actualizat.
M-am deplasat si am aflat ca nu s-a depus declaratia 010 si 101 pe 2009, in arhiva m-am uitat si am vazut ca nu exista decat din 2010 aceste declaratii.
Am discutat cu contabila si foarte suparata ca ea nu avea de unde sa stie ca a fost microinteprindere sau platitoare de impozit profit la infintare.
Dupa cele 60 de zile daca nu am angajat pe nimeni firma a trecut automat la platitoare de impozit pe profit.
Contabila avea toate acte firmei.
Care este procedura pentru a remedia situatia, fetele alea de la ghiseu sunt foarte suuuuuuparate si nu poti discuta cu ele.
Este greseala contabilei ?
Ce ar trebui sa ii spun ca sa pot sa o pun sa plateasca amenzile ce le pretind cei de la fisc?
Pot sa ma amendeze dupa atata timp?
Nu au observat in 2010 cand a fost depusa declaratia 010,101?
Mentionez ca am activitate din august 2012 si am depus toate declaratiile la timp.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa rezolva aceasta situatie ca nu prea imi permit financiar sa platesc acele amenzi.

Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:28, 17 Aprilie 2013
Buna ziua,

Din pacate este destul de greu sa scapati fara amenda. Ideea ar fi sa incercat sa scapati numai cu una singura pentru amandoua declaratiile. Depuneti in acest sens un memoriu in care incercati sa obtineti numai un avertisment. Exista administratii care sunt mai reconciliante in aceste privinte.

Numai bine
Multumesc,
Cum naiba si-au adus aminte dupa 3 ani, acea declaratii au fost depuse si in 2010.
trebuie un memoriu tip ?
Personal am un caz pentru care s-a emis decizie de impunere pentru impozit pe profit pentru lipsa declaratiei 100 din martie 2007, decizie ce a fost transmisa in aprilie 2013.
Memeoriu este mai degraba o cerere prin care solicitati inregistrarea declaratiilor fara sa platiti amenzile. Nu exista un tip anume.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa ZamfirM ZamfirM Am preluat un pfa care de la inregistrare (2ani)nu a depus nimic, nu a platit nimic. Tot ce a facut in acesti 2 ani a taiat facturi si a incasat prin banca. ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale goidescu steluta goidescu steluta Pe anul 2008 si 2009 am depus declaratiile privind impozitul pe salarii trimestrial conform vectorului fiscal pe care l-am avut. Acum, cand am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru reactivare firma violetaanna violetaanna As vrea sa stiu si eu ce demersuri trebuie sa fac pt.a reactiva o firma. Mentionez ca nu s-a stiut pana acum faptul ca firma este inactiva din 2010...motivul ... (vezi toată discuția)