avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare cont persoana fizica fara hotarare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare cont persoana fizica fara hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila

Buna ziua.Poate fiscul sau casa de sanatate sa extraga dintr-un cont deschis la o banca din tara contributia pt.sanatate ,cu toate ca nu exista nici o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care sa le permita sa faca acest lucru?Pe ce baza legala s-a facut acest lucru,parerea mea fiind ca este un abuz grosolan din partea institutiilor statului.Persoana in cauza nu are nici un venit, beneficiaza doar de ajutorul de incalzire din partea statului roman.Are cont deschis la o banca si a primit acesti bani din partea surorii sale,pana a ascos banii ,i-a fost retinuta din suma primita contributia pt.sanatate.Si inca o intrebare.Aceiasi persoana a platit de bunavoie contributia pt.sanatate anul trecut,pt.ca suferi o interventie chirurgicala dar a beneficiat de asigurare medicala doar cateva zile deoarece i s-a calculat retroactiv.Stiu ca este un principiu fundamental in drept care se refera chiar la neretroctivitatea legilor(legile dispun doar pe viitor).Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: asud , utilizator 16:03, 17 Aprilie 2013
Doamna, domnule

S-a procedat legal, decizia de impunere este titlu executoriu, nu este nevoie de nicio alta hotarare.

Ar fi ideal ca noi toti sa platim doar atunci cand avem nevoie de un serviciu medical. Dar nu se poate sa facem asta.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Va multumesc pt.raspunsul dat.Va rog un raspuns si pt.partea a doua a intrebarii.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune nedezbatuta Nagy2000 Nagy2000 Buna,va scriu situatia mea scurt,va rog frumos sa raspunda, cine stie raspunsul.Bunica a decedat in 2005,a lasat mostenire o casa mica de 40mp,si 4 arii de ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament cu bani de la sora mea. e adevărat că nu se poate vinde fără acordul ei și că are dreptul la toți banii din vânzare? Eduard Obogeanu Eduard Obogeanu S\'a cumparat un apartament, pe numele meu...dar cu banii trimisi de sora mea, online prin card bancar din Franta in Romania. S\'a trebuit sa se faca plata ... (vezi toată discuția)
Banca nu permite sa extrag banii din contul personal zsilviu88 zsilviu88 Buna ziua! Scriu cu speranta ca se va gasi o persoana care ma poate ajuta sa gasesc o solutie la problema cu care ma confrunt. Pe scurt, s-a efectuat un ... (vezi toată discuția)