avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune accident mortal
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune accident mortal

Buna ziua
Caz concret: accident soldat cu decesul unei persoane. Cat poate sa gastige prin instanta mama defuncteisi fratii acesteia? Se poate cere 100 de mii de euro pt parinte, si cate 50 de mii de euro pentru frati? Avocatul contactat promite aceste sume enorme, din care ea vrea 20% pt rezolvarea cazului. Mentionez ca parintele era in grija defunctei, ea nefiind casatorita si neavand copii.
Cel mai recent răspuns: delia2009 , utilizator 15:31, 17 Aprilie 2013
Stimata doamna,

Este foarte important sa negociati onorariul de succes pentru despagubirile primite irevocabil.Deobicei ce se obtine la fond este drastic diminuat la recurs.

Si neaparat sa fie procent din ce se castiga irevocabil si nu suma fixa.

Nu cred ca pentru mama si, mai ale spentru frati se pot obtine aceste sume. Dar, cine stie ce poate acel avocat.
Tocmai asta e si parerea mea...sumele mi se par enorme...cunosc asemenea cazuri unde sotia si copilul minor impreuna au primit in jur de 30 de mii de euro...problema este ca avocata promite multe, si nici dupa aproape 5 luni de la accident familia inca nu stie exact cand o sa fie primul termen de judecata....In acest caz ce suma considerati ca ar fi reala? Multumesc..
Doamna,

Real ar fi tot ceea ce poate fi dovedit. Practic ar putea obtine cel putin cat era venitul defunctei, pe o anumita perioada de timp ( 10 ani, de ex... in functie de varsta mamei) venit cu care contribuia la intretinerea mamei si in plus maxim 10-15 mii despagubiri morale. Doar judecatorul poate sti ce va decide.

Poate se bazeaza ea pe ceva, aveti grija sa nu stabiliti onorariu in suma fixa , si sa va execute pe mai mult decat veti castiga dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Mentionez faptul ca defuncta nu era angajata, singurul venit era pensia mamei. In acest caz se poate baza numai pe motivul de daune morale, nu?
In acest caz doamna, extrem de slabe sanse sa obtineti mai mult de 10-15 mii eur. Eu as fugi de astfel de avocati care promit astfel de lucruri. In fine, daca mergeti pe procent, sa aveti grija sa fie procent din sumele acordate irevocabil.
vedeti cazul Huidu si diferentele de sume dintre fond si recurs.

Alte discuții în legătură

Daune morale sebastian-barbulescu sebastian-barbulescu Mostenitorii defunctului doresc sa se constituie parte civila in dosarul penal care are ca obiect ucidere din culpa. Are cineva vre-o idee despre cat ar ... (vezi toată discuția)
Daune asigurari karmen64 karmen64 ma intereseaza daca din toti avocatii care citesc aceste rinduri a avut cineva proces pt daune soldate cu deces 1 cit a reusit sa obtina daune in ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale accident auto ciucaclaudia ciucaclaudia buna ziua. Tatal sotului meu (biciclist) pe drum cu prioritate a fost accidentat mortal .Sotul meu este persoana cu handicap gradul 2 accentuat, va rog sa imi ... (vezi toată discuția)