avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte cu titlu de proprietate la straini
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte cu titlu de proprietate la straini

Buna ziua

Mama mea a murit de 12 ani si la casa parinteasca a ramas tatal meu care in urma cu cateva saptamani a suferit un accidenta vascular, de la acest accident vascular a ramas cu mici pierderi de memorie care tin de obicei cateva secunde dupa care isi revine si se comporta ca si cand nu s-a intamplat nimic.
Eu sunt singura la parinti si locuiesc in Bucuresti dar atatal meu sta in Vaslui, drept pentru care am apelat la o failie e tineri pentru a avea grija de el.
Dupa ce a murit mama mea nu am facut succesiunea la casa parinteasca, am tot amanat acest lucru si inca nu am reusit nici pana acum.
AS VREA SA VA INTREB DACA TATAL MEU POATE SA FACA ACTE LA ACESTI TINERI CARE AU GRIJA DE EL, FARA CA EU SA FIU DE ACORD, EU FIIND SINGURUL LUI COPIL .
imi este teama sa nu ma trezesc ca le poate face acte fara sa isi dea seama.
astept raspunsul dvs.
Multumesc!
Acceptare/neacceptare de mostenire... nu stim. Pe partea lui poate face oricum.
Care e teama?
imi este teama ca acest tineri care au grija de el sa nu il corupa sa le faca acte lor si eu sa ajung in situatia in care sa ma trezesc ca nu mai am dreptul in casa parinteasca.
Partea dv. e partea dv. daca v-ati interesat de ea, ati avut grija de ea, ati acceptat mostenirea, ati intretinut bunurile, ati platit impozit... si partea tatalui e a tatalui.
Nu inteleg cum adica sa i corupa sa faca acte legale? Tatal poate da casa, in masura in care e a lui, in schimbul intretinerii, e perfect legal.

Aveti dv. grija de el atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl ... Adrianaaaaaa Adrianaaaaaa Bună seara. Mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl meu, iar partea lui dintr-o casa, sa fie împărtita la copii, respectiv mie și surorii mele. ... (vezi toată discuția)
Succesiune jon58 jon58 parintii decedati de peste 20 ani . din partea tatalui nu am facut succesiune si cred ca nu sunt pretentii. din partea mamei nu s a facut succesiune dar sunt ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral bigyusz bigyusz Buna ziua! In cat timp dupa mortea printelui trebuie inaintat partajul succesoral? Tatal meu a murit acum trei ani, dar fiindca nu ne-am inteles cu el , ... (vezi toată discuția)