avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Ce ne asteapta prin UE?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Ce ne asteapta prin UE?

In opinia mea intrarea in UE este privita de multi romani intr-o maniera idealista.Afirmatiile intilnite in mass-media ,conform carora aderarea Rominiei este un pas important in dezvoltarea social-economica a tarii ne fac sa visam la un viitor in care nivelul de trai vafi mai ridicat.Si cufundati in reveria noastra sarim peste vreo zece ani si ignoram fara sa vrem o parte din problemele prezentului.Nu ar fi bine sa mai asteptam pina vom avea si noi o economie competitiva ?SAU ne alaturam vecinilor din vest si vom fi treziti de un soc al aderarii?(vezi starea actuala a Ungariei).Orice am face UE reprezinta visul rominilor,speranta intr-o viata mai buna(poate pentru urmasii nostri),si UN STEREOTIP folosit de guvernanti pentru manipularea electoratului.SUNTEM pregatiti pentru aderare? Va fi usor sa concuram cu state ce sunt cu cel putin 20-30 de ani inaintea noastra ?Ramine de vazut!

Dupa aderare, Romania va deveni o imensa piata de desfacere a produselor occidentale. Nu vom mai produce nimic si vom fi obligati s acumparam de la altii. Sa aruncam o privire la vecinii nostri din Ungaria.....
Si ce va face tineretul? Va pleca masiv afara, pt ca la noi nu se va putea trai din salariu.
Nu cred ca Romania este pregatita pentru aderare. Mai avem mult, prea mult de munca

Voi ce ziceti?

eu cred ca o sa fie bine, dar nu pentru noi, ci pentru urmasii urmasilor nostrii, peste aprox. 100 de ani.Noi deocamdata o sa crapam, sau ne crapa altii....
Parerea mea!!!!!!! Un trai mai greu decat cel de luna viitoare si mult mai greu decat cel de azi.
La cum s-a negociat aderarea la UE o sa ne facem cumparaturile pe la Moscova.
Punctele indicate sunt corecte. UE vrea România pentru ca sa fie o piata de desfacere (sa nu uitam ca exista restrictii de circulatie, munca si alte alea si dupa aderare - vezi Polonia, Ungaria, Cehia, dar nu Cipru - bine nu sunt prea multi. La acestea se adauga si xenofobia locala) la care sa cada barierele vamale, dupa care se vor muta mai la est si tot asa, se pregateste Africa. Si doi: cresterea numarului de consumatori pe piata interna poate fi o contrabalansare a SUA si China-Japonia, acum si Korea.
2. UE vrea sa devina si o putere politica - din pacate a cam dat chix, la fel cum a dat chix si cu:
3. UE vrea sa aiba si o putere militara - vis destramat usor de NATO ;-)

Pentru România însa, mari probleme.
Agricultura va fi distrusa: taranii vor deveni ilegali atunci când vor taia porcul de Craciun iar firmele/fermele de agricultura nu vor supravietui preturilor occidentale.
Industria va capota si ea, daca nu va fi preluata de cei mari, mai ales ca EU vrea contingente de produse pe tari si va limita productia de otel, sa zicem, sau cea de masini sau mai stiu eu ce vor hotarî, cert nu în favoarea noastra. Asa au patit si altii, mai titrati decât noi (în Spania se cultiva cartofi, dar rosiile în Olanda, pentru ca asa zice EU)
Justitia si administratia nu vor pati prea mult, probabil îsi vor ajusta salariile dar nu si naravurile (mai tineti minte povestea din 1992-3 cu schimbatul denumirii din director în manager si, evident, dublarea salariilor?). Probabil ca plângerile vor putea fi adresate si Curtii europene, dupa cei 15 ani de lupta prin tribunalele românesti, ceea ce e un lucru bun în esenta ...
Iar guvernantii nu vad nici un motiv sa se schimbe, doar asa sunt si parlamentarii EU (trisori, mituiti, dinozauri, lingai, drepturi salariale peste masura), doar n-o sa dea tocmai ei exemplu Europei? Bravo Caragiale!
Iar oamenii, ce sa faca, vor plati si mai mult factura (avem dreptul la europarlamentari, ura! si am capatat si dreptul de a mai plati o cotizatie în plus), dar se vor consola ca, dupa 1710 ani au revenit iarasi într-o Europa pe care n-o parasisera, de fapt, niciodata.
Afara de acestea, toate cele bune.

Cu stima,
Marian Popa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfert din imm-uri s-ar putea inchide dupa aderarea la ue Admin Admin Citat din ziarul Adevarul: Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, Ovidiu Nicolescu, a declarat, ieri, ca 20-25% din ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate in cazul renuntarii la cetatenie ada_kol ada_kol Buna ziua, Stiu ca intrebarea a mai fost pusa anterior, dar raspunsul dat de dvs. e putin neclar pt mine. M-ar interesa sa aflu ce inseamna SEE ca sa-mi dau ... (vezi toată discuția)
Art.2 din lg. 54/2003 nu contravine art.20 si art.40 din constitutia romaniei, art.11 al cedo si art.23 din declaratia universala a drepturilor omului? manolebenieamin manolebenieamin In 15 ian.2006 un grup de 49 de agricultori din com. Priponesti, jud. Galati a infiintat un sindicat al agricultorilor numit CULTIVATORII DIRECTI DIN ROMANIA. ... (vezi toată discuția)