avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament si loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament si loc de veci

Buna ziua,rog respectuos o informatie.mama mea divortata de tatal meu (mama revenind la numele de domnisoara),doreste sa vanda apartamentul proprietate personala detinut de ea si tatal meu decedat (la divort nu s-a facut partajul casei si nici al locurilor de veci).Mama a avut dintr-o relatie anterioara un copil care a fost recunoscut legal de tatal meu.Eu mai am doi frati rezultati din casatoria tatalui meu si a mamei mele.Noi trei suntem de acord ca mama sa vanda aceste bunuri cumparate de ea si tatal meu decedat .Doresc sa-mi spuneti daca este nevoie si de acceptul fratelui meu care doar a fost recunoscut legal de tatal meu dar care nu a stat niciodata impreuna cu noi toti si care astazi este insurat si are familia lui,pe care nu l-a interesat niciodata de tatal meu avand in vedere faptul ca a suferit timp de 14 ani.Eu,cei doi frati ai mei si mama am locuit impreuna cu tatal meu pana cand acesta si-a dat sufletul,mama ocupandu-se de inmormantare si toate celelalte crestinesti.In asteptarea raspunsului dvs.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:22, 17 Aprilie 2013
Locul de inhumare,conform regulamentului administratiei cimitirelor se concesioneaza pe diferite perioade de timp,respectiv pe 7,25 49 de ani,
Dreptul de concesionare confera dreptul strict de folosinta si nu acorda dreptul de proprietate,respectiv locul de inhumare nu poate face obiectul unei vanzari
Conditionat de regulamentul administratiei fiecarui cimitir,locurile de inhumare pot fi preluate de rudele titularului de contract in baza unui contract de donatie sau cu incheierea unui nou contract de concesiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)