Nu e clar ce a decis tribunalul si cum v-a incalcat drepturile prin aceasta decizie. Olandezii spun ca un pui chel nu poate fi jumulit de pene, adica de la cine nu are bani si bunuri nu se pot recupera bani. Asa ca s-ar intelege ca nu v-a acordat daune sau v-a acordat daune dar si-au dat seama ca nu se pot recupera de la faptas.
CEDO ofera compensatii pentru incalcarea drepturilor omului de catre state, nu judeca pricini intre civili sau firme.
Stimat forumist,
Conform precedentului Hornsby contra Greciei - Cauza nr. 18357/91, Hotărârea din 19-03-1997 - executarea unei hotărâri judecătorești face parte intergantă din proces.
Prin urmare, în cazul imposibilității (culpabile) a executării hotărârii, CEDO a constatat violarea dreptului la un proces echitabi, respectiv încălcarea dreptului prevăzut de Art. 6.1 din Convenție.
Astfel, în Hotărârea arătată, printre altele, CEDO a statuat:
Art. 6.1 garantează fiecăruia dreptul ca un tribunal să ia cunoştinţă de orice contestaţie cu privire la drepturile sale cu caracter civil; el consacră în acest mod \"dreptul la tribunal\", din care dreptul la acces, adică dreptul de a sesiza un tribunal în materie civilă, constituie unul dintre aspecte.Cu toate acestea, dreptul respectiv ar fi iluzoriu dacă ordinea juridică internă a unui stat contractant ar permite ca o decizie judiciară definitivă şi obligatorie să rămână inoperantă, în detrimentul unei părţi. Executarea unei sentinţe sau a unei hotărâri, indiferent cărei jurisdicţii ar aparţine, trebuie, deci, considerată ca fiind parte integrantă din \"proces\", în sensul art. 6.
Obligația executării hotărârilor judecătorești a fost în numeroase conturată de CEDO, inclusiv în cauze românești, cum ar fi Cauza Ruianu împotriva României, Cererea nr. 34647/97, Hotărârea din 17/06/2003:
Nu este sarcina Curţii să stabilească dacă sistemul juridic intern este capabil să garanteze executarea hotărârilor pronunţate de către instanţe. Într-adevăr, este responsabilitatea fiecărui Stat contractant să creeze un arsenal juridic adecvat şi suficient pentru a asigura respectarea obligaţiilor pozitive care îi revin.
Totuși, vă revine sarcina diligenelor pentru executarea hotărârii, cum ar fi, de exemplu, apelarea la un executor judecătoresc.
În concluzie, nu pot spune dacă situația dvs concretă, este sau nu o imposibilitate de executare, dar dacă aceasta există, iar Statul din anumite motive nejustificabile, nu pune în executare hotărârea, în principiu, se poate vorbi de anumite violări ale Convenției - Art. 6.1, eventual Art. 1 din Protocolul 1 Adițional.
Cu stimă.