- Pe 26.11.2008, s-a dat sentinta de punere in posesie pentru un teren, in baza legii 18/1991;
- 05 feb 2009, decizie de respingere recurs facut de Primarie (irevocabila);
-12 oct 2009, decizie de respingere apel facut de Primarie (irevocabila).
Am facut cerere de punere in posesie pe data de 29.05.2009 (inainte de apel);
Urmatoarea cerere am facut-o dupa apel pe19.10.2010
Prima propunere mi-a fost facuta pe 02.02.2010 (dupa 3 luni si jumatate)pe care am refuzat-o deoarece era intro zona de rapa, (vechiul amplasament nu poate fi dat deoarece este sub apele unui lac de acumulare), au urmat alte 3 propuneri necorespunzatoare, pe care le-am refuzat.
CONCLUZIE: de la ultima decizie a Tribunalului au trecut 24 de luni, timp in care mi-au fost facute 4 propuneri; in aceste conditii, (1) pot cere despagubiri in Instanta conform legii pentru perioada de timp nejustificata? (2), pot da in judecata Comisia de Fond Funciar pentru abuz in serviciu?
Precizare: 1. Tatal meu este autorul si beneficiarul acestei Decizii, el decedand, din nefericire, intre timp.
2. Nerespectarea acestei Hotarari este cauzata de dusmania ce era purtata de Secretarul Primariei fata de tatal meu, iar propunerile sunt facute in zone necorespunzatoare tot ca urmare a acestui fapt.
Va rog, am nevoie de indrumare, deoarece nu mai stiu ce sa fac!
Multumesc!
Puteti sa va plingeti penal pentru nerespectarea hotariri judecatoresti, dar si sa apelati la un executor judecatoresc care sa staruie in executarea sentintei
Din punctul meu de vedere puteti sesiza CEDO pentru incălcarea dreptului la un proces echitabil - neexecutarea hotărârii interne, nerespectarea unui timp rezonabil, dar și pentru pierderea proprietății prin nepunerea în posesie.
În jurisprudența sa, CEDO consideră că Executarea unei hotărâri judecătoreşti constituie parte integrantă a procesului civil, în accepţiunea art. 6 paragraful 1 vezi cauza Hornsby v. Grecia.
Tot astfel, în cauza Ruianu v. Romania, CEDO a statuat că: Statului îi revine obligaţia de a se echipa cu un arsenal de instrumente juridice apte şi suficiente pentru asigurarea îndeplinirii obligaţiilor pozitive care îi incumbă
Nu în ultimul rând, față de nerespectarea hotărârilor judecătorești interne, CEDO derogă de la regula introducerii cererii în 6 luni ( chiar din contră, se cere un timp suficient pentru a se executa hotărârea).
Astfel, dvs puteți obține despăgubiri atât materiale, cât și morale.
Totuși, este ideal să apelați la un avocat pentru a vă evalua șansele în baza studiului tuturor actelor și a vă redacta o cerere de succes.
Buna ziua ! S-a dat de catre Judecatoria Buftea o hotarare judecatoreasca definitiva de preschimbare a numarului de parcela si tarla a unui teren si nu a fost pusa in practica de 1 an de zile de catre primarie! Mentionez ca aveam nevoie de acea preschimbare pentru a-mi face cadastru pe teren. Ce pot sa fac ? CE cale sigura si legala am de urmat pt. ca in ultimul timp am fost "dus cu zaharelul" de primarie si nu stiu ce mai e de facut!
VA MULTUMESC!!