avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cati ani trebuie sa mai astept un Titlu de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cati ani trebuie sa mai astept un Titlu de proprietate un drept reconstituit cf. Legii 18/1991

1. Am depus o cerere de reconstituire in anul 1991 (in judetul Prahova) si in acelasi an am primit o Adeverinta. In anul 2008 am obtinut o hotarare judecatoreasca executorie ce obliga institutiile abilitate la eliberarea Titlului si pe Primar la plata unor daune cominatorii. Si totusi, in ciuda hotararii judecatoresti investite, din anul 2008 si pana acum nu s-a mai intamplat nimic. Am semnat doar un PV de punere in posesie in anul 2009 dar ulterior am aflat ca in anul 2005 coindivizara asupra terenului mostenit a vandut o buna parte fiicei sale. Executorii imi refuza dosarul cu daunele cominatorii (zic ei ca nu le voi primi niciodata !?) iar Titlul nu-l primesc pentru ca terenul trebui .. remasurat si oricum partea cea mai interesanta (locul de casa) s-a vandut fara acordul meu pe baza unei alte Adeverinte eliberata, doar vanzatoarei, in anul 2004 de aceesi Primarie...

2. Am solicitat reconstituirea dreptului de proprietate in judetul Teleorman. Primaria m-a sicanat declarand cererea tardiva. Dupa un proces castigat (hotarare investita cu formula executorie) prin care Primaria e obligata se reconstituie dreptul de proprietate asupra a 3ha teren arabil, nu s-a mai intamplat nimic. Dupa ce am fost informat ca nu mai exista teren disponibil (?)a m fost dus cu vorba cu promisiuni de reconstituire la o Ferma alaturata (teren ADS) acceptata de mine. Academia care patroneaza respectiva ferma a refuzat si, ulterior, mi s-au propus doua locuri in zone imposibil de acceptat (intr-un camp petrolier, plin de sonde si de reziduuri, departe de locul initial sau la peste 20 km distanta de comuna unde am mostenit. Ambele in judetul Teleorman). Ce optiuni legale mai am ? Am dreptul la despagubiri (actiuni) la Fondul Proprietatea ? Am dreptul la teren in judetul in care am domiciliul ? Ce mai pot intreprinde, ce actiuni judecatoresti sau ce alte cai de atac mai am ?

Am ajuns la disperare. Traim intr-o tara europeana sau nu ? Nu mai stiu ce actiuni sa mai intreprind.

Cu multumiri,

I. POPESCU
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
Popescu-I, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:08, 24 Septembrie 2011
Mergeti prin executorul judecatoresc si puneti hotararea in executare si in instanta contencios administrativ pe art 22 si 24 din legea contenciosului administrativ solicitati daune de la conducatorul institutiei publice pentru ca nu a inteles sa indeplineasca oblig din hotararea judec.
Puteti, daca nici cu executorul nu aveti succes, sa puneti punct demersurilor de executare si sa intentati o aplicatie CEDO pentru nerespectarea dreptului la un proces echitabil laolalta cu dreptul de proprietate, mergand pe teza nerespectarii hotararilor executorii interne ( vezi Hornsby v. Greceia, Scollo v. Italia, Ruianu v. Romania).

In acest caz nu sunteti nici legat de termenul de 6 luni, situatia de fata constituind o derogare.

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2011
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez ca sa fie puse in aplicare hotararile judecatoresti?a intervenit prescriptia?trebue deschisa o noua actiune? A.B.C.D. A.B.C.D. decembrie 2008 - am obtinut o hotarare judecatoresca care dispune reconstituirea prin echivalent a unei suprafete intravilan; mai 2009 hotararea ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii justinn justinn Buna seara, am si eu o nelamurire: Am o hotarare judecatoreasca irevocabila de punere in posesie prin care mi s-a reconstituit dreptul de propietate asupra ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)