avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum sa procedez ca sa fie puse in aplicare hotararile ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum sa procedez ca sa fie puse in aplicare hotararile judecatoresti?A intervenit prescriptia?Trebue deschisa o noua actiune?

decembrie 2008 - am obtinut o hotarare judecatoresca care dispune reconstituirea prin echivalent a unei suprafete intravilan;
mai 2009 hotararea judecatoreasca din 2008 este investita cu formula executorie;
mai 2010 - obtin o hotarare judecatoreasca care obliga Primarul la plata daune cominatorii pana la intocmirea documentatie necesara CJFF pentru eliberarea titlului de proprietate pentru suprafata pentru care s-a reconstituirii dreptului de proprietrate petentului prin hotararea judecatoreasca din decembrie 2008
Cel mai recent răspuns: A.B.C.D. , utilizator 16:28, 12 Martie 2018
Trebuia sa formulati actiune in termenul de prescriptie de 3 ani ptr.stabilirea cunatumului daunelor cominatorii, sau sa fi cerut instantei sa le stabileasca prin aceeasi hotarare si sa o puneti in executare silita in termenul de prescriptie de 3 ani.
Multumesc pentru informatie. Sa inteleg ca nu se mai poate face nimic?
Mai puteti cere repunerea in termenul de prescriptie daca dovediti ca,intarzierea se datoreaza unor motive justificate.
Imi puteti da exemple de motive pe care le pot jusifica? Ca sa fiu mai concret este vorba despre un plat de casa pe care se afla casa parinteasca , ocupata abuziv de prin anii'69 pana in prezent de o unitate scolara (o gradinita copii).Hotararea judecatoreasca dispune reconstituirea dreptului de proprietate prin echivalent pe un teren acceptat de petent , sau prin despagubiri ,pe care nu o contest.Nu accept despagubiri. Ma puteti ajuta cu un raspuns? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati ani trebuie sa mai astept un titlu de proprietate un drept reconstituit cf. legii 18/1991 Popescu-I Popescu-I 1. Am depus o cerere de reconstituire in anul 1991 (in judetul Prahova) si in acelasi an am primit o Adeverinta. In anul 2008 am obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii justinn justinn Buna seara, am si eu o nelamurire: Am o hotarare judecatoreasca irevocabila de punere in posesie prin care mi s-a reconstituit dreptul de propietate asupra ... (vezi toată discuția)
Comisia locala evita retrocedarea terenului cornel-victor cornel-victor Socrii mei au cerut Primariei locale retrocedarea unei suprafate de 4700 mp rezultata dintr-o mostenire. Comisia Locala a Fondului Funciar le-a respins ... (vezi toată discuția)