avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand ma pot pensiona?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand ma pot pensiona?

sant nascuta la data de 27 mai 1955,am 28 de ani de munca la zi,dintre care 14 ani cu grupa 2 de munca si spor de vechime 15.vreau sa stiu cind ma pot pensiona la limita de varsta sau anticipat?multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 08:09, 18 Aprilie 2013
Aveti dreptul la pensie limita de varsta in iunie 2015, cand impliniti 60 de ani si 1 luna.
Reducerea pentru 14 ani de grupa a II-a de munca este de 3 ani si se acorda daca aveti realizat stagiul complet de cotizare prevazut de lege, in cazul dvs. 30 de ani si 1 luna.
Pentru 14 ani de grupa a II-a de munca beneficiati de un stagiu suplimentar de 3 luni pentru fiecare an de grupa, in total 3 ani si 6 luni.
Rezulta ca stagiul dvs. complet de cotizare este de 28 ani + 3 ani si 6 luni = 31 de ani si 6 luni, deci conditia este indeplinita.
In acest caz, puteti deja sa depuneti dosarul de pensionare pentru pensie limita de varsta cu reducere pentru grupa de munca. Faceti acest lucru cat mai repede, sa beneficiati de pensia cuvenita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta, pensie anticipata,pensie partial anticipata Dorina Miclescu Dorina Miclescu Buna dimineata! Numele meu este Dorina si as dori sa-mi raspundeti la cateva intrebari legate de pensionare. Sant nascuta la 27.03.1955. Am o vechime de 21ani ... (vezi toată discuția)
Când mã pot pensiona? vã rog mult sã îmi daþi un rãspuns mai detaliat. IACOBLAURA IACOBLAURA am 58 ani,nascuta in 27-5-1955.am 28 de ani de munca,dintre care 15 ani cu grupa a doua.spor de vechime 20.spor de noapte 15.conditii deosebite 10.mentionez ca ... (vezi toată discuția)