am 58 ani,nascuta in 27-5-1955.am 28 de ani de munca,dintre care 15 ani cu grupa a doua.spor de vechime 20.spor de noapte 15.conditii deosebite 10.mentionez ca am 5 copii.cand pot iesi la pensie de drept sau anticipata???
[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Pensie limita de varsta: la 60 de ani si 1 luna, in iunie 2015
Stagiul complet prevazut de lege, necesar pentru acordarea reducerii de varsta pentru grupa sau pentru pensie anticipata partiala: 30 de ani si 1 luna
Stagiul realizat de dvs. = 28 ani
stagiul suplimentar pt. grupa =15 ani x 3 luni/an = 45 luni = 3 ani 9 luni
total stagiu realizat = 28 ani + 3 ani 9 luni = 31 ani 9 luni (e indeplinita conditia pentru pensie anticipata partiala)
Pensie anticipata partiala: oricand doriti, dar se penalizeaza cu 0,75% pentru fiecare luna de anticipare. De exemplu, daca depuneti dosarul in aceasta luna aveti 23 de luni de anticipare, penalizarea este 0,75% x 23 = 17,25%
Dar pentru cei 15 ani de grupa aveti dreptul la 3 ani de reducere a varstei standard de pensionare, deci puteti deja sa beneficiati de pensie limita de varsta cu reducere pentru grupa de munca (bineinteles fara nici o penalizare).
Faceti repede dosarul si depuneti-l la casa de pensii.
Multa sanatate sa va bucurati de pensie!
Daca anii de grupa(15)sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 3 ani si 9 luni(3 luni la 1 an).
-O reducere cu 3 ani a varstei standard(60 de ani si 1 luna)de pensinare.
28 de ani + 3 ani si 9 luni = 31 de ani si 9 luni,total stagiu de cotizare realizat.
In acest caz,am avea:
-Limita de varsta la 57 ani si 1 luna(60 si 1 luna-3).
-Pensie anticipata sau anticipata partiala la 55 de ani si 1 luna.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 38 de ani si 1 luna.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 30 de ani si 1 luna.
Indepliniti conditiile de varsta si stagiu pentriu limita de varsta..
Calcul pensie
perlutza
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu calculul pensiei pentru limita de varsta astfel:
Femeie, luna octombrie, anul 1958
Lucru in conditii de munca ... (vezi toată discuția)