avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... TVA facturi intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

TVA facturi intracomunitare

Buna seara,

Am si eu cateva nelamuriri cu privire la TVA. Am un furnizor din Germania care imi factureaza toate produsele fara TVA. In Germania TVA=19%, iar in Romania=24%. Mentionez ca SRL pe care il administrez este inregistrat ca platitor de TVA. Cum procedez? Eu cum platesc acest TVA? Sau, altfel spus, il mai platesc undeva? Cu diferenta cum se procedeaza? Avand in vedere aceste facturari fara TVA, cum e mai bine sa fii inregistrat ca platitor TVA, sau neplatitor?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: razvanpirvu , utilizator 21:28, 21 Aprilie 2013
Dumneavoastra aveti o firma care functioneaza in Romania, deci va supuneti legislatiei romane in ceea ce priveste fiscalitatea . Tva-ul este de 24 % si il veti plati in Romania.
Nu conteaza cat este TVA-ul in tara de origine.
Buna seara,

Sunt si eu interesat de aceasta tema. Sa inteleg ca o sa se plateasca doar TVA-ul l revanzarea produselor?
Va multumesc pentru raspuns. Ok, platesc 24% cand e cazul, dar de exemplu pentru facturile emise de furnizorul din Germania la care nu este trecut TVA, trebuie sa platesc TVA in Romania, sau nu mai platesc nimic inafara valorii produselor? Asta e dilema mea... Cum se procedeaza din punct de vedere contabil aici? Si, inca odata va rog mult sa ma luminati... avand in vedere aceste facturari fara TVA, cum e mai bine sa fiu inregistrat ca platitor TVA, sau neplatitor?

Va multumesc din nou!


Asa inteleg si eu... Mai astept totusi cateva lamuriri. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc tva sau nu? nicusoronuta nicusoronuta buna ziua. am o mica firma neplatitoare de tva. eu achizitionez din germania produse de curatenie. ei de la finante mi au spus ca pana la 10 000 de euro nu ... (vezi toată discuția)
Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)