In anul 2005 am girat un coleg pentru un imprumut (4200 euro) de la o banca. Acesta a platit ratele pana in martie 2009, dupa care nu a mai platit absolut nici un leu pana in prezent.
Ulterior, creditul a fost preluat de o firma de recuperare, care în perioada 2009-prezent a trimis scrisori „specifice” atat colegului cat si mie, neonorate d.p.d.v. financiar de amandoi.
Nu există pana in prezent nici o chemare in judecata sau ceva legat de executare silită.
Data incheierii contractului cu banca, ultima rată este la data de 05.06.2013. INTREBAREA MEA ESTE:
IN ACESTE CONDITII CE SE POATE INTAMPLA ?
In cazul unei executari silite indreptate impotriva dvs, puteti contesta invocand prescriptia.
Daca vi se respinge si sunt indreptatiti sa va execute silit, nu mai aveti cum sa va aparati, veti plati, apoi va puteti indrepta la randul dvs impotriva colegului.
prescriptia se intrerupe in ipoteza unor actede punere in intarziere - art.2537 N.C.civ ramane varianta - PLATA si regres impotriva debitorului principal
Girant
pasm
Buna ,am girat un coleg care nu a mai platit ratele ,acum mi/a facut proprire pe salariu . Care este procedura de a ma indrepta impotriva creditorului ,o ... (vezi toată discuția)