avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se aplica legea aici?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se aplica legea aici?

Suntem in stadiul de strangere de semnaturi pentru infiintarea asociatiei de proprietari.
Exista un comitet din 6 membri si un presedinte care iau decizii de cheltuieli fara consultarea proprietarilor sau a adunarii generale, nu respecta si nu urmaresc nici o lege, decid unilateral si sfideaza.
Cum se poate intocmi o reclamatie pentru rezolvarea acestei situatii de abuz de putere si unde se poate adresa ea conform legii 230?
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 12:42, 1 Martie 2009
De acord cu domnul proprietaru.
Am ales nu pentru a ma duce eu la picnic si a sta cu burta la soare, exagerati si banuiesc ca dvs. sunteti in situatia inversa...
Nu voi da exemplu de nici o decizie pentru ca nu s-a luat in fapt nici un acord de principiu privind utilizarea proprietatii comune si nici a cheltuielilor si asta e ilegal.
Cum sa va spun? Legea e interpretabila aici? Nu cred.
La cheltuieli si utilizare proprietate nu se discuta fara acordul proprietarilor.
Asociatia e o forma de organizare, nu de abuz caci abuz se numeste sa dispui de banii si proprietatea altora dupa bunul tau plac.
Costin Savescu a scris:

Suntem in stadiul de strangere de semnaturi pentru infiintarea asociatiei de proprietari.
Exista un comitet din 6 membri si un presedinte care iau decizii de cheltuieli fara consultarea proprietarilor sau a adunarii generale, nu respecta si nu urmaresc nici o lege, decid unilateral si sfideaza.
Cum se poate intocmi o reclamatie pentru rezolvarea acestei situatii de abuz de putere si unde se poate adresa ea conform legii 230?

Daca deabia strangeti semnaturi pentru infiintarea asociatiei de proprietari, mai aveti mult de munca. Trebuie sa faceti o adunare generala de constituire, un statut, sa alegeti un comitet, presedinte, cenzor, etc.
Rezolvati-le pe acestea si apoi ocupati-va de reclamatii. Nu am inteles pe cine vreti sa reclamati si cine sunt cei 6+1 care va nemultumesc. Acel comitet de care vorbiti e cumva comitetul de initiativa , care se ocupa de infiintarea asociatioei de proprietari sau este vechiul comitet de la asociatia de locatari?
Domnule, am trecut de etapele de care vorbiti. Am explicat destul.
Cititi mai cu atentie ce scriu oamenii.
Costin Savescu a scris:

Asa ati scris in data de 26 februarie 2009. Felicitari daca acum in 28 februarie, dupa 2 zile , ati trecut de acest stadiu.
Scuzati-ma , poate nu am citit cu atentie, asa cum spuneti dv.
Ganduri bune va doresc!
Da, nimanui nu-i place sa i se atraga atentia ca e superficial, nici mie.
Puneti mesajul in intregime daca tot vreti sa fiti corect si doar daca nu sunteti rau intentionat nu veti citi si intelege ca exista asociatie de locatari, comitet, presedinte, am scris tot.
Cat despre nemultumirea mea, am spus ca e vorba de abuzuri.
Sunt cam dezamagit de ce se intampla pe acest site: neprofesionisti in domeniul legal isi dau cu parerea in probleme importante si, daca nu esti atent, s-ar putea chiar sa iei in serios ce spun.

Alte discuții în legătură

Semnez fara sa cunosc statutul asociatiei? Dana Marin Dana Marin Buna ziua, Astazi va veni pentru strangerea semnaturilor de infiintare a asociatiei o persoana. Nici eu nici alti membri ai asociatiei in curs de ... (vezi toată discuția)
Aplicarea legii 230/2007 neculai p neculai p Suntem o asociatie condominiala locativa infiintata in baza L114/1996. Nu ne-am transformat(constituit) in asociatie de proprietari. Este legal se ni se aplice ... (vezi toată discuția)
Cati cenzori poate avea o asociatie de proprietari??? stelutamaria stelutamaria buna ziua tuturor. in L 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari la art. 21 alin.1este prevazut : La adunarea ... (vezi toată discuția)