avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere contravenþionalã: motivare pe fond, primul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere contravenþionalã: motivare pe fond, primul termen al cauzei, atacare cu recurs

Buna ziua,
am fost sanctionat pentru depasire in zona interzisa cu amenda si suspendare permis 30 zile. Agentul constatator a mentionat articolele din lege referitoare la amenda dar nu a mentionat articolul referitor la suspendarea permisului. Am depus contestatie si acum construiesc strategia impreuna cu un avocat. Acesta sustine ca este important sa ne legam de acest aspect, lipsa articolului care sa sustina suspendarea permisului. Procedeaza corect? Poate faptul ca nu e mentionat un articol sa duca la anularea PV. Acum oricine stie ca depasire interzisa = permis suspendat.
Cel mai recent răspuns: TLG , utilizator 18:44, 1 Aprilie 2014
Buna ziua,

Procesul verbal de contraventie trebuie sa fie completat corect din punct de vedere legal.
Avocatul procedeaza corect. Aveti sansa ca instanta sa anuleze procesul verbal.
in procesul verbal banuiesc ca v-a trecut art. 120 alin. 1 din hg1391.

sanctiunea aplicata ptr incalcarea art. respectiv se afla la art. 100 alin.3 lit. e) iar sanctiunea suspendarii nu este separata de sanctiunea aplicarii amenzii.

Art.100. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

e) nerespectarea regulilor privind depăşirea;

nu cred ca aveti sanse dar nu se stie niciodata.
cyan a scris:

nu cred ca aveti sanse dar nu se stie niciodata.

Aveti dreptate! Treaba cu articolul e printre altele... Oricum, am vazut 2 cazuri identice. Intr-unul se apara singur, in celalt pusese un avocat. Aceleasi obiectii, aceleasi argumente...avocatul castiga, celalalt pierde.
Inca ceva...Judecatorul din cate am inteles da hotarare definitiva si irevocabila fara posibilitate de recurs. Am inteles bine?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
TLG, utilizator
Avocatul castiga in ambele situatii, si cand castiga si cand pierde. ;)



Prin Decizia nr. 500 din 15 mai 2012 Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile art. 118 alin. (3^1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare astfel incat acum se poate face recurs. decizia nu mai este irevocabila.

(3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă. - acest alineat a intrat în vigoare la 30.11.2010 prin Legea nr. 202 din 25 octombrie 2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor (art.X)

urmeaza sa se modifice iar OUG 195 spre "bucuria"soferilor!X-(
[ link extern ]
A fost greu sa imi gasesc un aparator pentru ca cei pe care ii cunosc m-au refuzat politicos. Am gasit prin cineva, un tanar intrat de curand in barou care mi-a spus ca pe la noi judecatorii nu aproba cheltuieli de judecata si de multe ori amenzile fiind modice, suspendarile de permis 30 de zile, nu se prea pot cere sume mari pentru prestatii si avocatii care au de lucru nu se mai incurca. Mi-a placut tipul pentru ca e foarte modest si cu bun simt...am facut niste sapaturi si are cateva reusite la activ. Sper sa nu se perverteasca prea curand :)

Altceva voiam sa intreb...se face curand o luna de cand am depus plangerea si nu mi-a fixat termen. Pe site-ul judecatoriei am remarcat ca nu au mai dat termene de la dosarele din 15 februarie. E vreo reglementare in acest sens?

Alte discuții în legătură

Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o amenda pentru depasirea vitezei in localitate ... soso84 soso84 Buna ziua, Am primit o amenda pentru depasirea vitezei in localitate insotita de suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de ... (vezi toată discuția)