avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Este necesara schimbarea adresei de functionare a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Este necesara schimbarea adresei de functionare a firmei ?

Societate comerciala situata intr-un imobil pe un teren(cu dubla deschidere) intre str.A si B.Societatea comerciala este inregistrata la ONRC pe strada B,cadastrul si terenul figurand tot pe str.B.In urma unei lucrari de constructie autorizate(pe strada B) intrarea in imobil s-a facut pe strada A.Este necesara schimbarea adresei de functionare a firmei in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Radu Culcea , utilizator 11:00, 27 Februarie 2009
Doar daca primiti un certificat de nomenclatura urbana cu adresa noua. Altfel ONRC nu are cum sa scrie pe certificatul e inregistrare al firmei o alta adresa decat cea care apare in actele de proprietate si cadastru.
Multumesc pentru raspunsul prompt.Poate societatea sa fie sanctionata din aceasta cauza,de catre garda financiar de ex.?
De principiu nu, dar dupa cum stiti, garda isi permite multe.important este sa va aparati. are legatura sediul cu vreo obligatie de informare la ANAF sau autoritatile din cadrul ANAF?Intreb si eu, pentru ca intuiesc ca vreti de fapt sa aflati altceva.

succes
av. Ileana Schwarz
Adresa nu se poate schimba dupa cum i se nazare nu stiu cui, nici macar garzii.

Sunt nenumarate situatii in Bucuresti (nu stiu de unde sunteti dvs.) in care imobilele au o latura pe strada B si intrarea pe strada A (si chiar daca unora li s-ar parea mai firesc ca adresa sa fie din str. A ea este, oficial, cea din str. B) sau au in acte nr. postal X bis si nr. postal real X A ori chiar sunt persoane carora li s-au solicitat impozite de plata de catre doua directii de taxe si ipozite diferite pentru ca in acte au sectorul X si in evidente sectorul Y.

Singurul act care poate reglementa aceste situatii este certificatul de nomenclatura urbana care identifica si confirma existenta unui imobil. (poate fi de confirmare a dresei postale ori de schimbare). Acesta se elibereaza numai de catre Primarie (a Municipiului Bucuresti in speta) prin Serviciul Nomenclatura Urbana. (daca nu i-or fi schimbat si ăstuia denumirea de cand il stiu eu, ca au unii o placere sa tot boteze comitete si comitii de te ia cu ameteli.)
Suntem inregistrati peste tot,inclusiv la ANAF,pe strada B,cadastrul,autorizatia de constructie,ONRC toate pe str.B.,numai noua intrare este pe alta strada.Intrebam in ideea ca s-ar putea gasi "organe" care sa intrebe de ce suntem inregistrati pe str.B si intrarea la firma este pe strada A.

Multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil nr postal provizoriu sandavo sandavo Buna ziua Vreau sa cumpar un imobil pentru care proprietarii vor face cadastrul si intabularea pe un numar postal provizoriu \\"proaspat\\" obtinut de la PMB. ... (vezi toată discuția)
Schimbare numar postal? monik_a monik_a Buna seara? Am urmatoarea problema : cumpar un apartament prin programul prima casa, apartament mostenit de fiu in urma decului tatalui, dar intabularea pe ... (vezi toată discuția)
Adresa sediu ong pilo1 pilo1 Adresa sediu ONG Buna ziua, sunt pe cale sa imi deschid o asociatie cu sediu social la mine acasa, si acum abia am realizat ca am informatii aparent ... (vezi toată discuția)