avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Angajat sau PFA la firma mea?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Angajat sau PFA la firma mea?

Intentionez sa deschid un SRL. Din ce am vazut, contributiile la stat pentru un angajat se ridica la aproximativ 45% . In schimb daca as colabora cu firma ca si PFA, cu contract de prestari servicii, contributiile mele ca PFA (in sistem norma de venit ma refer) ar fi mult mai mici.
exemplu:
- angajat la srl, cu salariu brut 3000 lei, costul total al firmei ar fi aprox. 3800, contributiile mele+ale firmei aprox. 1700, as ramane cu aprox. 2100 lei net
- contract firma-PFA pe valoarea de 3800 lei, pentru PFA cu norma de venit 9700 lei as plati: 130 lei Impozit+ 45 lei CASS+ 235 lei CAS = 410 lei, as ramane cu 3390 lei.
Gresesc undeva?
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 12:40, 18 Aprilie 2013
Buna ziua,

Rationamentul dvs. este corect din punct de vedere financiar, insa poate avea repercursiuni fiscale destul de serioase in sensul ca activitatea desfasurata ca PFA poate fi reconsiderata ca activitate dependenta si tratata ca atare cu toate consecintele care decurg de aici.
Criteriile dupa care o activitate poate fi reconsiderata ca fiind dependenta se regasesc la art.7, alineatul 1, punctul 2.1 din CF.

Numai bine

Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat unic care are si calitate de salariat srl cu obiect activitate 7022-consultanta pt afaceri viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 in situatia in care asociatul unic este si salariat (la aceeasi soc.)si soc are ca ob de activitate consultanta intra sub \"incidenta\"noilor norme pt ... (vezi toată discuția)
Pfa jurnalist vs contract de munca Ildish Ildish Activitatea unui jurnalist (PFA) la un Srl poate fi considerata activitate dependenta? Conform Codului fiscal, da, conform normelor, nu. Care se aplica? Va ... (vezi toată discuția)
Oug 58 - solutii pentru evitarea reconsiderarii activitatii pfa ca dependenta vladonne vladonne Problema: Costel este unic angajat(8h/zi) si lucreaza ca si PFA numai pentru SRL-ul Y. SRL-ul Y e controlat tot de Costel. Ca PFA, Costel presteaza o alta ... (vezi toată discuția)