avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie art. 81, alin 8
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie art. 81, alin 8

Buna ziua,

Daca angajatorul nu a achitat contributiile individuale retinute catre bugetul de stat pot invoca acest motiv pentru a demisiona conform art 81, alin 8?

Este adeverat ca aceasta obligatie nu este mentionata in CIM dar este o obligatie reglemetata la lege si care este incalcata.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 18 Aprilie 2013

Buna ziua
Da puteti demisiona in baza art 81 alin 8 din codul muncii
Dispozitiile din contractul individual de munca se completeaza cu dispozitiile din codul muncii,prin urmare si in ceea ce priveste obligatia angajatorului pe care ati invocat-o

Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
Da, puteti demisiona fara preaviz, Codul muncii stabileste urmatoarele obligatii in sarcina angajatorului la art. 40 alin. 2:

c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
Da, se poate demisiona in baza art.81 alin.8 C.mun. in situatia mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie lorelai_w lorelai_w Buna ziua. As dori sa stiu daca nu mi-au fost platite contributiile la stat pe o perioada de cateva luni (chiar un an) si firma este in insolventa de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Demisie contract de munca conventie cu statul Nena05 Nena05 Buna ziua. Am fost angajata prin conventie cu statul, am aflat ca timp de 8 luni angajatorul nu a platit nicio contributie catre stat : CASS, CAS, FS. Doresc ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea conditiilor contractuale elenaericka elenaericka Am fost angajat pe perioada determinata(3 luni) ,part time(4 ore)cu un salariu de 600 lei brut.In luna octombrie am lucrat 16 zile si am primit pe 10 noiembrie ... (vezi toată discuția)