avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizare

urmeaza sa fiu disponibilizat in urma desfintarii de posturi si mi s-au oferit 2 variante : 1 sa plec cu incetarea contractului cu acordul partilor si sa primesc 5 sal salarii compensatorii sau sa mi se incheie contractul de munca cu drept de somaj fara plata salariilor compensatorii, anganjatorul procedeaza corect din punct de vedere legal? Nu este obligat sa-mi plateasca salariile compensatorii si daca mi se incheie contractul cu drept de somaj?
Nu mi se pare corect sa-mi ia acest drept de a beneficia de somaj si sa ma obige sa plec de comun acord ca sa pot beneficia de salarii compensatorii.
-mentionez ca nu avem contract colectiv de munca
Ma puteti sfatui? Cum sa procedez?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:23, 18 Aprilie 2013
Salariile compensatorii se platesc numai daca sunt specificate in c.i.m, CCM sau RI aplicabil angajatorului.
Prin urmare, procedati cum va avantajeaza mai bine din punct de vedere financiar.
@ coraina80

Niciuna din ambele variante nu este legala .. ambele ascund o forma de infractiune savarsita de catre angajator si este prevazuta in Codul penal.

Optiunea de a alege este a dvs ... daca alegeti una sau alta.

Angajatorul nu are nicio obligatie de a plati salarii compensatorii si nici de a va incheia un c.i.m. astfel incat sa puteti beneficia de somaj ...
imi puteti da mai multe info va rog? ideea e ca daca aleg somaj o vor face pe restructurare de post insa ei vor externaliza pozitia.au voie s afaca acest lucru?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
coraina80, utilizator
Mai multe informatii despre ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare fara plati compensatorii klaudiailie klaudiailie daca am fost disponibilizat in urma restructurarii de posturi si mi s-a oferit 2 variante : 1 sa-mi dau demisia cu acordul partilor si sa primesc 2 salarii ... (vezi toată discuția)
Concediere anamariap28 anamariap28 buna ziua, Astazi am primit preavizul de la firma unde lucrez, aducandumi-se la cunostinta ca postul pe care il ocupam a fost desfintat. In aceste conditii eu ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare vasilescumarius vasilescumarius va salut ,va prezint o situatie si va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez . - am fost instiintat de catre comp la care lucrez ca nu mai au nevoie de mine si ... (vezi toată discuția)