avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare contabila TVA neadmisa la rambursare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare contabila TVA neadmisa la rambursare

Am cerut rambursarea TVA -ului din 31.12.2012 - nu s-a admis la ramburare suma de 1086 lei,al carei baza impozabila este 4525 lei. Acestea sunt cheltuieli nedeductibile fiscal aferente anului 2012 ? . Ce inregistrari contabile fac , va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:44, 20 Aprilie 2013
Chiar nu a fost mentionat in actul de control ce anume reprezinta acel TVA de 1086 lei ?
Solicitati aceasta precizare pentru ca este importanta in vederea stabilirii acelor cheltuieli care au generat TVA nedeductibila. In termeni generali se poate inregistra :635 = 4427,baza fiind modificata si ea : 6581 = 401 si stornarea inregistrarii initiale. Daca ati depus bilantul pentru anul 2012 si nu mai puteti face inregistrari de reglare,lucrurile se complica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizari solduri/31.12.2010 camicami camicami Spuneti-mi,va rog,cat de corect (legal) din punct de vedere fiscal,este,modul in care incerc eu sa regularizez niste ramasite din solduri ptr. a reflecta ... (vezi toată discuția)
Regularizari solduri/31.12.2010 camicami camicami Spuneti-mi,va rog,cat de corect (legal) din punct de vedere fiscal,este,modul in care incerc eu sa regularizez niste ramasite din solduri ptr. a reflecta ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli procesuale florentyna florentyna Va prezint urmatoarea speta: o societate de lesing mi-a facturat in 2007 cheltuieli procesuale cu tva, in rma litigiilor avute intre noi. El nu mi-a ... (vezi toată discuția)