avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariati pe baza de conventi civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariati pe baza de conventi civila

VA rog sa m-ajutati!Firma la care lucrez vrea sa angajeze salariati pe baza de conventie civila.Stiu ca ele nu mai sunt prevazute de Codul Muncii, dar se pot incheia pe COD CIVIL.
As dori mai multe amnunte si mai ales un model de conventie civila de prestari servici, aici in forum sau la mail:viorelcosmin_2000@yahoo.com
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 20:10, 1 Aprilie 2005
Codul fiscal contine cateva prevederi legate de conventiile civile, dar destul de confuze (exceptand modul de impozitare a veniturilor). Din punct de vedere fiscal principala conditie pentru a putea vorbi despre conventie civila este aceea ca relatia dintre "angajator" si "angajat" sa nu fie una dependenta (in sensul dat de Codul fiscal). Aici gasiti un modeld e conventie civila: [ link extern ]
Te autorizezi ca P.F. si inchei cu societatea un contract de prestri servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte civile?!?! contract de prestari servicii - art 52 cod fiscal anamaria2006 anamaria2006 Am auzit recent de aceasta denumire de contract civil in sensul de contract de prestari servicii.Din cate am inteles este vorba de un contract incheiat de o ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare Limiteaza Lg. 300/2004 sfera de aplicare a conventiilor civile de prestari servicii numai la persoanele fizice autorizate (PFA) sau se pot incheia si cu ... (vezi toată discuția)
Contract servicii persoana fizica gaby76 gaby76 Buna ziua Ma intereseaza care este modalitatea prin care o firma poate plati o [b]persoana fizica [/b]pentru un serviciu prestat timp de 1 saptamana, in ... (vezi toată discuția)