avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract cu buletin expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract cu buletin expirat

Dacă un contract (de training) care spune că dacă-l vei încălca va trebui să plăteşti o taxă de 1200 lei a fost făcut pe baza unui buletin expirat, în cazul acesta contractul devine nul? Să spunem că cel ce are buletinul expirat încalcă contractul, atunci acesta va trebui să plătească taxa de încălcare, sau, cum am spus mai sus, contractul este nul?
De asemenea, orice fel de contract se poate face pe baza paşaportului?
În plus, îmi puteţi da şi legile care arată asta?
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2013
NiniAfodorci, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 19 Aprilie 2013
1. Contractul individual de muncă/ actele aditionale la c.i.m. trebuie să conţină în mod obligatoriu identitatea părţilor.
Actele care fac dovada identităţii, a adresei si a celei privind reşedinţa sunt:cartea de identitate ,cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate.
Actul de identitate cu care se va legitima trebuie sa contina toate datele de identificare, iar termenul de valabilitate sa nu fie expirat.

2. Din punct de vedere juridic, un astfel de contract de munca este perfect valabil.
CI expirata nu este prevazuta ca motiv de anulare / constatarea nulitatii cim si nici intre impedimentele legale la semnarea/incheierea unui cim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat ci cim bvr bvr Buna ziua! Oricat de prosteasca vi s-ar parea intrebarea: Este posibil sa inregistrez un contract de munca daca persoana angajata are buletinul ... (vezi toată discuția)
Angajare, act de identitate expirat rak0770 rak0770 Se poate angaja o persoana cu actul de identitate expirat? Alt document nu are. (vezi toată discuția)
Statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ContSters29260 ContSters29260 Pentru ca nu stiu unde sa pun intrebarea asta, o pun aici: cum ma descurc in Romania cu statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Ma pot ... (vezi toată discuția)