avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare, act de identitate expirat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare, act de identitate expirat

Se poate angaja o persoana cu actul de identitate expirat? Alt document nu are.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 13:20, 1 August 2013
nu exista nici un impediment legal, atata vreme cat va asumati identitatea; =D>
Contractul individual de muncă trebuie să conţină în mod obligatoriu identitatea părţilor.
Actele care fac dovada identităţii, a adresei si a celei privind reşedinţa sunt:cartea de identitate ,cartea de identitate provizorie sau buletinul de identitate.
Actul de identitate cu care se va legitima trebuie sa contina toate datele de identificare, iar termenul de valabilitate sa nu fie expirat.
Este ca si cum nu ar poseda act de identitate.
Dar, in acelasi timp nu se poate refuza angajarea unei persoane pe acest aspect, ci i s e poate acorda un termen in care sa prelungeasca valabilitatea ci.
Un act de identitate expirat trebui inlocuit cu altul . Nu i se prelungeste durata de valabilitate.
Una dintre cauzele ptr care se inlocuieste cartea de identitate este incetarea valalbilitatii ei, iar eu acest lucru am avut in vedere ,adica cauza,iar nu modalitatea prin care se prelungeste valalbilitatea unei carti de identitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu buletin expirat NiniAfodorci NiniAfodorci Dacă un contract (de training) care spune că dacă-l vei încălca va trebui să plăteşti o taxă de 1200 lei a fost făcut pe baza unui buletin expirat, ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat ci cim bvr bvr Buna ziua! Oricat de prosteasca vi s-ar parea intrebarea: Este posibil sa inregistrez un contract de munca daca persoana angajata are buletinul ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)