avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara firma neplatitoare de tva
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara firma neplatitoare de tva

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu unraspuns in urmatoarea problema.Firma din Romania neplatitoare de tva doreste sa faca o achizitie intracomunitara de la o firma din Spania.Intrebari:
Firma din Romania trebuie sa se inregistreze in registrul operatorilor intracomuntari?Daca da ce formalitati/documentatie trebuie depusa si in cat timp?
Ce declaratii trebuie sa depuna?

Dar daca firma din Romania cumpara marfa de la o firma din Spania care nu este platitoare de tva este aceeasi situatie?Trebuie sa se inregistreze in ROI?



Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 23:42, 20 Aprilie 2013
Conform art. 153 indice 1 Cod fiscal au obligaţia să solicite înregistrarea în scopuri de TVA persoana impozabilă care are sediul activităţii economice în România care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, înainte de efectuarea achiziţiei intracomunitare, dacă valoarea achiziţiei intracomunitare respective depăşeşte plafonul pentru achiziţii intracomunitare în anul calendaristic în care are loc achiziţia intracomunitară, respectiv 10.000 euro.
De asemenea, conform art. 158 indice 2 alin. 3 Cod fiscal persoanele înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 indice 1 Cod fiscal vor solicita înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la alin. (1), înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.
Aveţi aici un material care vă explică ce trebuie să faceţi www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare aby72 aby72 Sunt interesata de aceste achizitii intracomunitare..ma poate ajuta cineva?de curand am deschis firma,(mentionez ca nu este platitoare de TVA) si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitate inscriere in scopuri de tva si roi ContSters333824 ContSters333824 Buna ziua, Va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un sfat de speclialitate la speta de mai jos. Sunt unic actionar intr-o societatea comerciala ce produce ... (vezi toată discuția)
Srl nou neplatitor de tva a achizitionat din spania produse de 14 300 euro , devine platitor de tva in urma acestei achizitii? hilo hilo un srl infiintat in luna noiembrie 2010 ca fiind neplatitoare de tva a achizitionat dintr-un stat membru ue adica spania confectii in valoare de 14 300 ... (vezi toată discuția)