avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neexecutarea sentintei judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neexecutarea sentintei judecatoresti

Buna!As avea nevoie de un sfat.Am castigat un proces pentru nulitate absoluta titlu de prorietate(terenuri),si obligarea Primariei de a elibera un nou titlu pe numele persoanei indreptatita.Sentinta a ramas definitiva prin nerecurare,dar Primaria nu a inaintat dosarul spre aprobare catre Comisia judeteana.Eu am inaintat o petitie catre Primarie in care am solicitat punerea in aplicare a sentintei in termen legal, totodata i-am avertizat ca ma voi folosi de drepturile mele acordata de legea nr.554,art.24 aliniat 2 si 3.Nu am primit raspuns.Intrebarea mea este :care trebuie sa fie urmatorul pas avind in vedere ca intentionez sa solicit despagubiri pentru intirziere?
Stimat forumist,

în cazul în care vă loviți de o neexecutare a unei hotărâri judecătorești, din motive imputabile Statului, puteți, printre altele, să sesizați printr-o cerere Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru a arăta constatarea încălcării Art. 6.1 și a altor articole, după caz, cerând și satisfacție echitabilă pentru daunele suferite.

În acest sens, puteți observa și cele discutate aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Cu stimă,
Andrei Grigoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foarte important: pronunțarea deciziei de inadmisibilitate în cazuri legate de legea 221/2009 andreigrigoriu andreigrigoriu Stimați forumiști, [b] [i]Consider că îmi revine dureroasa, pentru mine, datorie de a vă prezenta Decizia de inadmisibilitate pronunțată ... (vezi toată discuția)
2 sentinte judecatoresti favorabile nepuse in aplicare. sejc_2010 sejc_2010 In octombrie 2009 am primit o sentinta civila definitiva ,irevocabila si executorie de drept prin care primaria locala si prefectura erau obligate sa emita un ... (vezi toată discuția)
Cerere admisibila in principiu sau nu dmd75 dmd75 Buna seara ! Situatia este urmatoarea: In 1999 am avut un proces in revendicare prin care mi s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unui teren agricol ... (vezi toată discuția)