avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cine-l verifica pe avocat daca depune delegatie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cine-l verifica pe avocat daca depune delegatie valabila?

Bine v-am gasit!Prietena mea se judeca din anul 2009 cu o debitoare care i-a contestat executarea silita.Din anul 2011 debitoarea a fugit din tara.Prietena mea crede ca debitoarea nici nu mai traieste.Avocatul acesteia se prezinta la procese,scrie intimpinari pe care le semneaza in locul debitoarei fara sa scrie "prin avocat".Prietena mea crede ca avocatul urmareste sa intre personal in posesia imobilului executat prin intoarcerea executarii.A ridicat in fata mai multor judecatori exceptia lipsei calitatii procesuale a avocatului,dar nimeni nu-i cere sa faca dovada ca la aceasta data debitoarea mai urmareste acest lucru sau daca mai traieste.Un judecator de la tribunal a scris in hotarire ca acest lucru il cerceteaza procurorul.Prietena mea l-a reclamat si la parchet pe avocat.Procurorul a dat nup si a scris in rezolutie ca acest lucru trebuie sa-l verifice judecatorul.Va rog,daca ma puteti sfatui ceva!?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters311090 , utilizator 00:40, 22 Ianuarie 2014
gloriprest a scris:
Prietena mea se judeca din anul 2009 cu o debitoare care i-a contestat executarea silita.Din anul 2011 debitoarea a fugit din tara.Prietena mea crede ca debitoarea nici nu mai traieste.Avocatul acesteia se prezinta la procese,scrie intimpinari pe care le semneaza in locul debitoarei fara sa scrie "prin avocat".Prietena mea crede ca avocatul urmareste sa intre personal in posesia imobilului executat prin intoarcerea executarii. (...)


iata ceva despre avocati si delegatii

[ link extern ]



Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ok!Cind pune stampila foloseste o semnatura.Cind nu pune stampila foloseste o alta semnatura.
Ceea ce spuneti pare sa va dea dreptate cumva...

Daca semneaza in mod diferit fata de atunci cand aplica stampila puteti sa ridicati in instanta intrebarea in sensul de a preciza cine a semnat o anume cerere.
Avocatul poate semna in locul partii dar nu in sensul de a imita semnatura clientului.
Mare problema nu consider ca ar fi cumva dar macar v-ati lamuri si ati primi un raspuns la problema care va macina.

Apropos de semnaturi...candva am enervat atat de tare un procuror de la DIICOT incat a ridicat o problema asemanatoare cu cea ridicata de dvs.
Nu scriam prin avocat, scriam numele clientului, doar aplicam stampila si semnam.
Si...era si...este legal...

Atat de nervos ce a putut sa fie incat nu si-a dat seama pe loc ca este legal si s-a agitat extrem de tare....
A trebuit sa ii explic ca este legal...

In cazul dvs. aveti dreptul de a afla daca persoana este in viata si sa precizeze avocatul care va supara daca a semnat el sau clientul...
Sigur ca se poate ridica si aspectul legat de relevanta acestei solicitari dar veti avea ocazia cu aceasta ocazie sa va expuneti punctul de vedere...
am un prieten care punea in discutie valoarea probatorie a stampilei

care-i valoarea probatorie a stampilei?
:beer:
Valoarea probatorie a stampilei avocatului este aceea ca atesta ca a semnat avocatul.

Daca nu aplica stampila trebuie sa faca in mod obligatoriu mentiunea ,,prin avocat".

Alte discuții în legătură

Daca pe o imputernicire avocatiala nu exista semnatura clientului ... p649 p649 Daca pe o imputernicire avocatiala nu exista semnatura clientului dar exista semnatura avocatului, fara stampila acestuia, se poate invoca lipsa calitatii de ... (vezi toată discuția)
Stampila falsa Costica33 Costica33 Aveti idee daca pe baza unor copii se pot face stampile? Ce legi incalca cineva care uzeaza o stampila falsa? Multumesc. (vezi toată discuția)
Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii curier curier imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si ... (vezi toată discuția)